Vis valt onder één van de meest moeilijke producten in bio-land. Een lastig dilemma blijft of men gaat voor kweekvis en de daarbij horende gevangenschap van de vissen. De andere zijde van de medaille is wilde vis, waarvan men geen idee heeft wat de vissen binnen krijgen aan voeding. Gelukkig bieden Naturland en het MSC-keurmerk veel mogelijkheden. Met de feestdagen voor de deur kan Kroon dan ook een mooie toevoeging aan het assortiment verwelkomen. Het vis-assortiment wordt namelijk uitgebreid met de MSC-gecertificeerde vis van Van Meines.Nu verkrijgbaar

Het nieuwe assortiment vis bij Kroon bestaat onder andere uit zalm, kabeljauw, makreel, meerval en haring. Vanaf het voorjaar van 2018 komt daar schol bij. Tevens is er een prachtig gerookt vispalet verkrijgbaar, een zeer welkom product op de borreltafel tijdens de feestdagen.

MSC vis

MSC staat voor Marine Stewardship Council. MSC is een onafhankelijke organisatie die een internationaal erkend milieukeurmerk en certificeringsprogramma heeft ontwikkeld voor duurzame wildvangst visserijen. Het keurmerk heeft in de loop der jaren steeds meer naamsbekendheid gekregen. Het is namelijk het bekendste keurmerk voor vis-, schaal- en schelpdierproducten uit duurzame wildvangst en geniet een wereldwijd vertrouwen. MSC-gecertificeerde visserijen hebben in een onafhankelijke bedrijfscontrole, die elke vijf jaar plaatsvindt, aangetoond dat zij voldoen aan de MSC-milieustandaard voor duurzame visserij. Deze standaard is gebaseerd op drie basisprincipes:

  1. Bescherming van het visbestand; er mag niet overbevist worden
  2. Minimale effecten op het ecosysteem
  3. Effectief en verantwoord management van de visserij

Buiten de drie principes zijn de MSC-gecertificeerde producten transparant. Als consument wil je zeker weten dat een visproduct met een keurmerk ook echt van een duurzame visserij of duurzame kwekerij komt. Je wilt niet dat een product met keurmerk stiekem vermengd wordt met producten zonder keurmerk. De hele keten, van visserij/kwekerij, handel, verwerker tot restaurant of supermarkt, wordt hierop gecontroleerd. Zo weet de consument zeker dat de vis in de winkel gegarandeerd duurzaam is.Refreshed vis

De vis van Meines wordt aan boord na de vangst al gefileerd en/of geportioneerd. Doordat de visvangst soms pas na enkele dagen aan wal wordt gebracht en verwerkt kan worden, wordt de vis ingevroren aan boord. Door deze beheersbaarheid zijn de bacteriële waarden van zogenaamde refreshed vis vele malen beter dan die van volledig verse vis. Daarnaast garandeert de manier dat de vis zo vers mogelijk in de winkel komt te liggen.

Bron: www.msc.org

Voor meer informatie: www.kroonbiologisch.nl