Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
21e verjaardag van Driekant Ambachtscentrum

12 december: symposium over maatschappelijk en sociaal ondernemen

Op 12 december 2017 vindt een bijzonder symposium plaats in congres- en cultuurcentrum Antropia in Driebergen. Centraal staat daarbij de vraag wat de maatschappij de komende 21 jaar nodig heeft en men met elkaar kan realiseren. Wat een arbitrair getal, vraag je je af? Helemaal als blijkt dat ook precíes dat aantal sprekers hun visie geeft op maatschappelijke vraagstukken die momenteel spelen. Aanleiding is de 21e verjaardag van Driekant Ambachtscentrum op 12 december. Bij dit bedrijf in Zutphen gaan een commerciële en sociale doelstelling hand in hand. Er wordt dagelijks biologisch brood gebakken, verkocht en lunchcafés gerund.

Er is een heuse primeur: het grootste gedeelte van de bijeenkomst wordt gefinancierd in Uniteds, of specifieker: circulair waardegedreven geld. Er komen nagenoeg geen euro's aan te pas. De Triodos Foundation is hoofdsponsor en betaalt deze ondersteuning geheel in Uniteds. 

Het symposium is bedoeld voor ieder die op zoek is naar inspiratie en verbinding met vernieuwende initiatieven. Op de dag zelf zullen er daarom veel mogelijkheden zijn om elkaar te ontmoeten, kennis te maken met krachtige projecten en op het Verbindplein nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Henk Smit, initiatiefnemer van Fontein21: "Ik geloof erin dat door het bundelen van krachten je jezelf en de ander naar een hoger niveau tilt. Zo kan maatschappelijk en sociaal ondernemen in een hogere versnelling komen." Aan het eind vindt er een finalepitch van initiatieven plaats voor een jury onder leiding van Maria van der Heijden (MVO Nederland).

Feest met inhoud

Toen Henk Smit, initiatiefnemer van Driekant, 21 jaar geleden samen met zijn vrouw hun droom begon waar te maken, bestonden MVO of sociaal ondernemen nog niet. Ondertussen heeft Driekant landelijke bekendheid als koploper en zijn duurzaamheid en andere 'alternatieve' doelen niet meer weg te denken. Om deze stap in volwassenheid te vieren wordt Fontein21, geheel in de lijn van Driekant, een feest met inhoud. Het wil een plek bieden om ieders persoonlijke bezieling om te zetten in nieuwe vormen, die resulteren in volwaardige winst voor de samenleving. 

Voor het programma en aanmelding kunnen geïnteresseerden zich melden op www.fontein21.nl
Publicatiedatum: