Spanje: franchiserschap leeft op dankzij bio-producten

De voorkeur voor ecologische, biologische en lowcost producten is dusdanig groot in Spanje dat het aantal franchises van dit type is verdrievoudigd in minder dan één jaar. Spanje produceert namelijk momenteel al 85% van de ecologische landbouwproducten die in heel Europa verkocht worden. Het aantal winkels dat biologische producten verkoopt is inmiddels gegroeid van 750 naar meer dan 2.000 winkels.

Volgens het Ministerie van Landbouw, Visserij, Voedsel en Milieu is er sprake van een toename van 24,5 procent in de consumptie van biologische producten. Bijna 1 op de 3 Spanjaarden heeft in de laatste twaalf maanden biologische voedingsmiddelen gekocht, volgens een studie van het Ministerie.

Honderden Spaanse burgers hebben dankzij deze ontwikkeling onlangs werk gevonden. Deze business omvat niet alleen verse, gekoelde, bevroren, verpakte levensmiddelen en kant-en-klaar maaltijden, maar ook parfumerie en drogisterijproducten.

Bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.