Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Erik Sauër: "Belangrijk om de speciaalzaken te kunnen steunen"

Merkleveranciers haken in op 'Geen BTW op bio'-actie

Tholen – Diverse merkleveranciers haken in op de actie 'Geen BTW op bio'. In een groot aantal bio-speciaalzaken kunnen klanten op 10, 11 en 12 november alvast BTW-vrij boodschappen doen. De 6% BTW op voedingsmiddelen wordt dan niet in rekening gebracht en daarom hebben verschillende ondernemers besloten om 'de actie te adopteren' en ter compensatie naar de winkels 6% factuurkorting te geven. Dit geldt ook voor chocolade-importeur Erik Sauër. Hij geeft tot en met woensdag 8 november 6% factuurkorting op alle bio-gecertificeerde producten in het assortiment van el Sauco.


Linksboven: In de Peruaanse Andes verbouwen ze de authentieke Chuncho cacao voor Original Beans' 100% reep. Linksonder: De inheemse Arhuacos enten de verfijnde 'witte' cacao. Rechts: Met de Original Beans-repen kan men boeren helpen om mooie cacaosoorten op duurzame wijze te produceren.

Erik hoorde afgelopen vrijdag van de actie en besloot snel te schakelen. "Ik vind het belangrijk om op deze manier de biologische speciaalzaken te steunen bij deze actie. Veel van deze zaken beseffen dat ze zich kunnen onderscheiden van de supermarkten door exclusieve en bijzondere bio-producten aan te bieden. Onze merken zijn daar uitermate geschikt voor."


Het inheemse Arhuaco volk verbouwt voor Original Beans verfijnde 'witte' cacao in haar autonome regio.

Hij levert onder meer aan winkels in het natuurvoedingskanaal en delicatessenwinkels. "el Sauco richt zich op origine chocolades en is dus gespecialiseerd in heel mooie chocolades met een goed verhaal er achter. We vertegenwoordigen diverse lokale chocolademakers uit verschillende cacaolanden en ik ken de leveranciers persoonlijk." Een hardloper in het merk Original Beans, zo geeft de ondernemer aan. "Dit merk loopt het best, onder meer vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. De repen zijn verkrijgbaar voor een consumentenprijs vanaf 4 euro, dat is een mooie prijs voor repen van deze kwaliteit." Andere merken in het assortiment van el Sauco zijn Pacari, Grenada Chocolate Company, Marou, Akesson's, Pump Street Bakery, AMMA en Cacao Hunters. el Sauco verkoopt ook Booja Booja truffels.


De lijn van Original Beans. De cacao is afkomstig uit maar liefst negen verschillende cacaogebieden.

el Sauco bestaat volgend jaar 10 jaar. Erik is altijd bereid om met de winkelier mee te denken, geeft hij aan. "Zo ben ik van plan om voor een bio-speciaalzaak een mooie kast te laten maken waarin de origine chocolades gepresenteerd kunnen worden. Sowieso richt ik me echt op bio-winkels en delicatessenzaken die voor meer exclusieve producten durven te gaan."


In Noord-Peru worden de mooiste cacaovariëteiten vermeerderd.

Voor meer informatie:

Erik Sauër
el Sauco
T: 06 28318896
[email protected]
www.elsauco.biz