Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vierde partnerlunch Vereniging Biologische Varkenshouders: 8 november

Eind 1999 werd de Vereniging Biologische Varkenshouders – VBV – opgericht. Ruim 50 biologische varkenshouders zijn lid. De VBV behartigt de belangen van haar leden op het gebied van kennis, onderzoek, overheidsbeleid en markt. Men zit aan tafel bij onderhandelingen in de keten. 

De VBV is aangesloten bij Biohuis en is in de Bioraad van het Biohuis vertegenwoordigd door VBV-bestuurder Peter van Leeuwen. De VBV is actief betrokken bij het Biohuis project rondom de excretie van biologische kippen en varkens, met als doel dat de overheid reële excretie-waarden hanteert. Peter van Leeuwen: "Een belangrijk doel van VBV is om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en te zorgen voor evenwicht in de markt. Omschakelen naar biologisch vergt nogal wat investeringen en dan heb je wel een evenwichtige markt nodig."

Een bijzondere activiteit is de jaarlijkse partnerlunch: hierbij bespreken de VBV-leden een belangrijk thema samen met een aantal partners. Dat kunnen bijvoorbeeld zijn: voerleveranciers en afnemers, maar ook onderzoekers, Bionext en Biohuis. Op 8 november aanstaande is er voor de vierde keer zo'n partnerlunch. Deze keer gaat over een stevige positie van de biologische varkenshouderij in 2025. Peter van Leeuwen: "Deze bijeenkomsten zijn altijd erg geslaagd. We kijken dan wat verder vooruit, naar kansen en bedreigingen voor onze sector. De ideeën van onze partners kunnen ons daarbij verder helpen. En zo'n bijeenkomst is goed voor de relaties."

Voor meer informatie: www.biohuis.org

Publicatiedatum: