Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eind 2017 sluit restaurant

Restaurant Vork & Mes heropent als catering- en evenementencentrum

Jonathan Karpathios heeft via zijn blog kenbaar gemaakt dat hij eind 2017 de deuren van zijn restaurant Vork & Mes in Hoofddorp sluit. Begin 2018 zal het pand heropenen als evenementenlocatie.

"Tijd voor nieuwe dingen"

"In 10 jaar Vork en Mes heb ik veel geleerd en won ik verschillende prijzen. Ik groeide van chef naar ondernemer en met vallen en opstaan bracht ik Vork en Mes tot een succes. Maar ik word bijna 40: het wordt tijd voor nieuwe dingen", aldus Jonathan. Hij wil de routine doorbreken.

"Ik stop met mijn restaurant, want daar heb ik gedaan wat ik wilde laten zien en met mijn keuken een voorbeeld gegeven wat het is om de natuur je menu te laten bepalen. Waar het 10 jaar geleden ondenkbaar was groente in de hoofdrol te plaatsen en mensen mij uitlachten wanneer ik vertelde dat ik uitsluitend lokaal en biologisch eten wilde serveren, is dit steeds meer gemeengoed geworden. Eetbare bloemen aten mijn gasten 10 jaar geleden bijvoorbeeld maar spaarzaam, nu zie ik gelukkig steeds meer chefs werken met bloemen, wilde kruiden en 'vergeten groenten'."

Catering en events

Vanaf 2018 gaat hij zich daarom meer richten op catering en events. "Dat betekent dat ik samen met mijn partners bij Edel, food en entertainment ga verbinden op verschillende locaties. Mijn restaurant gaat door als de Hydrapier en is te boeken voor besloten diners en events, maar mijn catering vind je ook terug in het Sieraad in Amsterdam, de ArenA in Amsterdam. Ook staat er nog een bijzondere locatie in de planning waar ik nu nog niets over mag zeggen. Het leuke van partners hebben, is dat je de dingen die ik niet leuk vindt aan andere kan overlaten en puur de dingen kan doen op het gebied van food en creatie, waar ik voldoening uit haal." 

Kwekerij Eerlijke Oogst blijft. "Dat is voor mij een speeltuin en blijft mijn bron van inspiratie. Deze plek is belangrijk voor mij en hier ben ik nog lang niet uitgeleerd. De oogst zal nog steeds verwerkt worden in de catering. Zo blijf ik dicht bij mijn passie, ik heb er zin in. Ook wil ik bewust tijd maken om mijn kinderen hierin mee te nemen, ze spelenderwijs te leren wat ondernemen is, hoe gaaf het is om te doen wat je hart je ingeeft, te doen wat je leuk vindt, daar je geld mee te verdienen en het liefst daar ook de wereld nog eens mooier mee te maken."

Restaurant tot eind 2017 open

Zijn Hydrapier is vanaf januari 2018 exclusief te boeken voor besloten events en partijen. Wie nog een laatste keer bij Vork en Mes wil eten, moet snel zijn. Tot het eind van het jaar serveert het restaurant een menu met de klassiekers van de kaart: de hoogtepunten van 10 jaar Vork en Mes.

Publicatiedatum: