Een goed doel steunen terwijl je voorafgaand aan een theatervoorstelling samen lekker geniet van een heerlijke kop maaltijdsoep met brood, salade en toppings. Dat is het idee achter Share a Soup van 's-Peer catering, de huiscateraar van Theater aan het Spui van het Nationale Theater in Den Haag. 

In het afgelopen theaterseizoen is via Share a Soup 1.400 euro opgehaald. 's-Peer catering doneert het geld aan Stichting De vrolijkheid, die activiteiten organiseert voor kinderen en jongeren in asielzoekerscentra. Het geld zal worden gebruikt voor de kookworkshops in AZC Katwijk. Wekelijks kookte Moska Maqsoodi daar samen met een zeer diverse groep jonge meiden en een groep jongens een heerlijke maaltijd met weinig middelen. Met de donatie kan De Vrolijkheid de kookgroep weer opstarten en investeren in nieuwe kookspullen.

Moska: "De kinderen leren verschillende kooktechnieken, maar wat zeker zo belangrijk is zijn de gesprekken aan tafel. Terwijl ze samen groenten snijden en het eten voorbereiden, vinden prachtige gesprekken plaats. De kinderen zijn dan zo open, eerlijk en direct. Na de voorbereiding gaan de kinderen naar de gezamenlijke keuken in het AZC, waar het eten wordt bereid. Hier staat dan ook een groep vrouwen te koken, en de interactie tussen de kinderen en de volwassenen is mooi om te zien.

Chef-kok Pètrix van 's-Peer catering vult daarop aan: "We hebben gezien dat de kinderen staan te popelen om weer te beginnen, dus ik ben blij dat we daaraan kunnen bijdragen. Share a Soup bezorgt niet alleen onze theatergasten een compleet en mooi avondje theater, maar investeert ook in de toekomst van jonge kwetsbare mensen. En daar ben ik ontzettend trots op."

Ook dit theaterseizoen kunnen theaterbezoekers in Theater aan het Spui terecht voor Share a Soup. Van de 9,50 euro per couvert gaat 1 euro naar het nieuwe goede doel de HOPE Foundation, een Nederlandse organisatie die via kunst en cultuur getraumatiseerde kinderen in Gaza ondersteunt en helpt een betekenisvol leven op te bouwen en hun trauma's te verwerken.

Voor meer informatie: www.speercatering.nl