Tholen – Met de start van het wildseizoen kan culinair Nederland zich weer opmaken voor tal van smakelijke herfstlekkernijen. Menigeen begint te watertanden bij de gedachte aan langzaam gaar sudderend vlees. Een pavlovreactie die zijn weerga niet kent. Naar een idee van Herman Haverkort van de gelijknamige slagerij uit Zwolle komt sauzenproducent De Watermolen nu ook eenmalig met een biologische variant van haar wildsaus. Een oude bekende in een nieuw jasje. "We willen iets extra's doen voor onze bioklanten. Het voor hen beschikbare assortiment tijdens de feestmaanden is vrij gering", verklaart Wilma van Tunen van De Watermolen. 


V.l.n.r.: hacheesaus, wildsaus, Franse stoof saus. Allemaal biologisch.

De wildsaus is geïnspireerd op de Zuid-Amerikaanse en Franse wildkeuken. Typische wildkruiden als kruidnagel en laurier, aangevuld met zoete chilipoeder, komijn, rode wijn en tomatenpuree, geven de saus zijn herfstachtige aroma mee. De saus is geschikt voor stoofschotels en goulash van stevige wildsoorten, denk aan zwijn, haas, ree en ook rundvlees. Geheel volgens de free from-trend is de saus vegetarisch en glutenvrij. "Ook met onze reguliere sauzen zijn we een heel eind op weg om alles glutenvrij te produceren", vult Wilma daarop aan. 


Ook biologisch: Soep & Sausbinder en Grove Winterkruiden.

De Watermolen distribueert de saus via haar bestaande leveranciers Deelen Verswaren, Weidelco en versAlert. Daar had de producent eerder al haar overige bio-assortiment ondergebracht. Afhankelijk van het succes krijgt het initiatief de komende jaren navolging. 

De saus verschijnt in een schenkfles van 2,4 kg voor de prijs van 25,50 euro per fles. Het product is, mits ongeopend, ten minste één jaar buiten de koeling houdbaar. De partij is beschikbaar vanaf 20 november 2017, zo lang de voorraad strekt.

Voor meer informatie: 
Wilma van Tunen
verkoop@dewatermolen.info
www.dewatermolen.info
M: 06-82085474