Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU reserveert 1 miljard voor verduurzaming landbouw

Horizon 2020 is het kaderprogramma van de Europese Unie voor onderzoek en innovatie. Het nieuwe werkprogramma omvat de laatste drie jaar van het programma, vanaf 2018 tot en met 2020. Onderdeel hiervan is een investering van 1 miljard euro voor kennis en innovatie in de landbouw, voedsel en plattelandsontwikkeling. 

Sinds 2014 zijn agrarische onderzoeks- en innovatieprogramma's uitgevoerd op basis van een 'multi-actor'-aanpak, waar wetenschappers, boeren en andere belanghebbenden samenwerken om oplossingen te creëren voor problemen. Meer dan 60 multi-actor projecten zijn al in gebruik, waaronder 17 thematische netwerken. Het nieuwe werkprogramma verdubbelt de totale investering in Horizon 2020 multi-actor projecten, waardoor ongeveer 1 miljard euro wordt verdeeld over 180 subsidies gedurende de 7 jaar van Horizon 2020. 

Duurzame landbouw en gezonder voedsel 

Een bedrag van 753 miljoen euro is uitgetrokken voor een duurzamer gebruik van hulpbronnen en het produceren van betere kwaliteitsproducten, met name op het gebied van beter beheerde ecosystemen en natuurlijke hulpbronnen. 

Groenere en circulaire landelijke gebieden

In totaal 263 miljoen euro is uitgetrokken voor het bevorderen van slimmere, jongere, groenere, meer circulaire en betere verbonden plattelandsgemeenschappen en waardeketens. De nadruk ligt op de digitale transformatie van de samenleving, óók voor plattelandsbewoners en gemeenschappen. 

Publicatiedatum: