Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Line-up seminar bekendgemaakt

Duurzaamheid in het middelpunt tijdens Nordic Organic Food Fair 2017

Diverse toonaangevende organisaties, waaronder Organic Sweden, KRAV, Paradiset, Skåne Food Innovation Network, Menigo, Södertälje, Organic Denmark, Ekoweb, Global Organics, Marije Vogelzang en EkoMatCentrum, hebben bevestigd tijdens de Nordic Organic Food Fair (NOFF) 2017 deel uit te maken van het Organic Theatre. Elk van deze instanties zal een spreker afvaardigen voor het verzorgen van een seminar. NOFF vindt op 15 en 16 november plaats in de MalmöMässan in Zweden. NOFF, de grootste biologische handelsbeurs in Scandinavië, biedt inkopers en vertegenwoordigers een unieke kans om de markt te verkennen, advies in te winnen van gamechangers en hun scope te verbreden. Tijdens het seminar komen onderwerpen aan bod met betrekking tot duurzame ontwikkeling, maatschappelijke verantwoordelijkheid, dierenwelzijn, beleid, herkomst van voeding en duurzame landbouwmethoden. 

Volgens Euromonitor International oriënteren overheden en bedrijven zich steeds meer op een transitie naar een groenere economie. De biologische sector kan invulling gegeven aan het toegenomen duurzaamheidsdenken onder consumenten, met name als het gaat om voedselconsumptie en -productie. Paul Holmbeck, directeur van Organic Denmark, heeft al ruim 30 ervaring in de politiek, marktontwikkeling en communicatie. Hij deelt zijn expertise tijdens een debat over innovatief bio-beleid en vertelt hoe het Deense model zijn positie als bio-koploper heeft verworven door effectief gelobby en overheidsbeleid. 

"Biologische boeren, voedingsmiddelenleveranciers, consumenten en andere bondgenoten bouwen dagelijks aan een nieuwe groene realiteit, die - niet onbelangrijk - garantstaat voor het creëren van nieuwe baankansen. Biologische waarden en normen stimuleren innovatie, omdat continu wordt gezocht naar duurzame(re) methoden", aldus Holmbeck.Holmbecks visie resoneert in de rest van het programma. Zo zullen de sprekers Christoffer Carlsmose, duurzaamheidsmanager van Menigo Group Sweden, en Sara Jervfors, hoofd van het voedingsdepartement van de gemeente Sodertalje, zullen het thema 'De rol van de voedingsmiddelen-industrie in duurzame ontwikkeling' bespreken en hun toekomstplannen uit de doeken doen met campagnes als 'Agenda 2030' en 'Diet for a Green Planet'. "Haast is geboden. We moeten tezamen in kaart brengen hoe we de wereldwijde duurzaamheidsdoelen kunnen halen. Iedereen binnen de voedingsmiddelenindustrie is daar verantwoordelijk voor", zegt Carlsmose.

"De mens neemt een voorschot op de toekomst van hun kinderen om hun levensstijl van vandaag voort te kunnen zetten", bekritiseert Lotta Törner, CEO van Skåne Food Innovation Network. Ze bespreekt hoe een gefragmenteerde globale voedingsmiddelenindustrie kan veranderen in een 'slim', duurzaam en bovenal geïntegreerd systeem. Dave Alexander, CEO van Global Organics bewijst met een praktijkvoorbeeld dat deze gedachte niet slechts is gestoeld op wishful thinking. Hij zal dieper ingaan op het Native Green Cane Project in Brazilië. 

Naast bovengenoemden geven nog tal van gerenommeerde sprekers acte de présence op Organic Theatre. 

Voor meer informatie: www.nordicorganicexpo.com
Publicatiedatum: