Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer belangstelling voor innovatieve teelten

De bio-sector heeft de laatste jaren veel interesse in onderzoek naar nieuwe, innovatieve teelten. Zowel voor yacon als bataat worden tussentijds al verschillen waargenomen tussen de aangeplante rassen. De bataatrassen Orléans, Beauregard en Bonita vertonen op dit moment de best ontwikkelde knollen. Ook in 2016 waren deze drie rassen de koplopers.

Er is veel belangstelling vanuit de sector voor nieuwe teelten. Niet alleen bij producenten, maar ook bij diverse afzetkanalen wordt voortdurend gezocht naar nieuwe producten die een meerwaarde kunnen betekenen voor het bedrijf. Ook de consument is niet ongevoelig voor nieuwigheden die worden gepromoot in kader van een gezond en gevarieerd voedingspatroon.

Enerzijds kan het gaan om het introduceren van onbekende gewassen uit een ander oorsprongsgebied die nog niet te vinden zijn in het assortiment van de supermarkten (bijvoorbeeld yacon). Anderzijds kan het gaan om gewassen die al wel in de winkelrekken zijn te vinden, maar tot op heden geïmporteerd worden uit het buitenland (zoals bataat). Bij dergelijke gewassen wordt nagegaan of een meer duurzame, lokale teelt haalbaar is.


Bron: CCBT (via BioKennis.org)
Publicatiedatum: