"Het oogst- en exportseizoen voor biologische gember is hetzelfde als die van conventionele gember. In vergelijking met het telen van conventionele gember is het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen bij biologische gember veel meer aan banden gelegd. Wegens de focus op persoonlijke gezondheid en voedselveiligheid wordt biologische gember steeds populairder", aldus Kaylee Liu van Weifang Everfresh Agriculture Co., Ltd.


Vers geoogste biologische gember

"De prijs voor biologische gember ligt 40% tot 50% hoger dan bij die voor conventionele gember. Het seizoen voor oude gember loopt af rond het einde van november, waarna in december het nieuwe gemberseizoen begint. Over het algemeen geldt de winter als het hoogseizoen voor de export van gember. Het laagseizoen begint in april. De huidige exportprijs voor biologische gember is hoger dan die van vorig jaar, waardoor het aantal bestellingen voor export is afgenomen."


Biologische gember van hoge kwaliteitr

"In het district Anwei in Weifang hebben we samen met het bedrijf Xin Sheng drie hectare voor de teelt van biologische gember. Onze teeltbedrijven hebben al verschillende certificaten in handen, zoals GlobalGAP, EOS, NOP en Eurofins. Op dit moment exporteren we onze gember voornamelijk onder ons merk Everfresh via de haven van Qingdao naar markten in Noord-Europa, zoals Denemarken."


Verpakte biologische gember voor export

"Ik ben erg optimistisch over de vooruitzichten voor de export van biologische gember. Ten eerste bevindt ons bedrijf zich in Anwei, wat in China ook wel 'het thuis van de knoflook' wordt genoemd. We hebben een groot aanbod en kunnen de kwaliteit van onze oogst garanderen. Verder hebben we op basis van wederzijds vertrouwen sterke relaties met buitenlandse klanten opgebouwd. Daardoor loopt het marktproces relatief makkelijk. Met Denemarken als middelpunt blijven we onze markten in Noord-Europa verder ontwikkelen. Daarnaast hopen we ook te werken met klanten in andere regio's, zodat we onze gember bij nog meer consumenten kunnen krijgen."

Voor meer informatie:
Kaylee Liu 
Weifang Everfresh Agriculture Co., Ltd.
T: + 86 157 2567 2909
kaylee22@163.com