31 oktober: ALV Biohuis

Biohuis 2018: extra aandacht voor risico's inputs en middelengebruik

Op 31 oktober nodigt Biohuis haar leden uit voor een plenaire vergadering. De aanleiding voor deze ledenvergadering is de invulling van twee vacatures in het bestuur. Daarnaast wil Biohuis van haar leden graag een mening over een onderwerp waaraan de vereniging in 2018 extra aandacht wil geven: 'Risico's van inputs & middelengebruik'. Het gaat zowel om producten voor gewassen, als om producten voor dieren.

Programma 

 
15.00 Inloop en koffie/thee
 
15.15 Huishoudelijk deel 
 
1. Opening
2. Verslag vorige ALV 
3. Verkiezing nieuwe bestuursleden 
4. Rondvraag
 
16.00 Inhoudelijk deel
 
'Risico's van inputs en middelengebruik'
Gespreksleider: Pauline Norel van bureau MDF Nederland. 
 
Pauline Norel is een ervaren gespreksleider. Zij zorgt bij dit programmaonderdeel voor een plezierige werkvorm waarbij de dialoog met elkaar wordt aangegaan en iedereen aan bod komt.

Het gesprek kan gaan over middelen waar we liever vanaf willen, maar ook over de behoefte aan meer natuurlijke middelen en methoden voor dier- en plantgezondheid. Aan welke punten moeten we werken als het gaat om middelen? Wat doen we tegen mogelijke ongewenste stoffen in producten die op biologische bedrijven gebruikt worden? Over welke inputs maken we ons de meeste zorgen? Wat zijn de mogelijkheden voor meer natuurlijke middelen/methoden voor diergezondheid en plantgezondheid? Hoe zorgen we dat de door ons gebruikte inputs veilig en betrouwbaar zijn? Welke rol moet Biohuis in dit geheel spelen? 
 
18.00 Gezamenlijk buffet 
 
In verband met de catering dienen geïnteresseerden dat vóór maandag 30 oktober 13:00 uur op te geven via info@biohuis.org met vermelding via welke vereniging je lid bent van Biohuis. Daar dien je ook aan te geven of je meedoet met het buffet om 18:00 uur, inclusief eventuele dieetwensen. Na aanmelding ontvang je de vergaderstukken.

Locatie: Eemlandhoeve, Boerenlandzaal, Bisschopsweg 7, Bunschoten-Spakenburg.
 
Voor meer informatie: www.biohuis.org

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven