Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bart van Leeuwen ziet horeca steeds meer verduurzamen

"Onderscheiding Stichting Duurzame Horeca dik verdiend"

Tholen – Ieder jaar reikt GroenLinks in diverse steden de zogeheten Groene Lintjes uit aan mensen of organisaties die zich hard maken voor een duurzame groene samenleving. In Leiden vormde biologisch restaurant Logica het decor voor de twaalfde editie. De eigenaars verzorgden een culinair intermezzo vol biologische hapjes en drankjes. "Het mooie is dat het eigenlijk al vanzelfsprekend is dat wij als bio-ondernemers zo'n bijeenkomst hosten. Men kijkt er niet raar meer van op", aldus Bart van Leeuwen, mede-eigenaar van het restaurant. Dat er alternatieven zijn voor de standaard voorgesneden blokjes kaas, vindt steeds meer navolging binnen de horeca.


Eigenaren Bart van Leeuwen en Bianca van Went voor de ingang van hun restaurant.

De prijzen zijn in principe niet gelieerd aan het bio-ondernemerschap. Desondanks verwacht Bart dat het niet lang meer duurt voordat de eerste biologische horecaonderneming zich de trotse eigenaar van zo'n lintje mag noemen. "De horeca slaat een ander pad op. Dat is mede te danken aan Stichting Duurzame Horeca", merkt de restaurateur op. De stichting, die sinds dag één bij Restaurant Logica over de vloer komt voor vergaderingen en aanverwante bijeenkomsten, was één van de gegadigden. "Hun benoeming is dik verdiend", vindt Bart. "Hun jarenlange toewijding om de horeca te verduurzamen heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen!"

Voor meer informatie: 
Bart van Leeuwen
Restaurant Logica
Stille Rijn 11
2312DE Leiden
T: 071-3628939