
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Als we stoppen met gifgebruik en kunstmest, dan zal er veel goeds gebeuren voor de boeren"
- "Basilicumolie, waar het allemaal mee begon, is nog altijd ons meest populaire product"
- QR-code neemt consument bij de hand in de wereld van specerijen
- PAN Nederland constateert meer bestrijdingsmiddelen in tuinplanten
- Maria Geuze nieuwe directeur Slow Food Youth Network Nederland
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Bart van Leeuwen ziet horeca steeds meer verduurzamen
"Onderscheiding Stichting Duurzame Horeca dik verdiend"
Tholen – Ieder jaar reikt GroenLinks in diverse steden de zogeheten Groene Lintjes uit aan mensen of organisaties die zich hard maken voor een duurzame groene samenleving. In Leiden vormde biologisch restaurant Logica het decor voor de twaalfde editie. De eigenaars verzorgden een culinair intermezzo vol biologische hapjes en drankjes. "Het mooie is dat het eigenlijk al vanzelfsprekend is dat wij als bio-ondernemers zo'n bijeenkomst hosten. Men kijkt er niet raar meer van op", aldus Bart van Leeuwen, mede-eigenaar van het restaurant. Dat er alternatieven zijn voor de standaard voorgesneden blokjes kaas, vindt steeds meer navolging binnen de horeca.

Eigenaren Bart van Leeuwen en Bianca van Went voor de ingang van hun restaurant.
De prijzen zijn in principe niet gelieerd aan het bio-ondernemerschap. Desondanks verwacht Bart dat het niet lang meer duurt voordat de eerste biologische horecaonderneming zich de trotse eigenaar van zo'n lintje mag noemen. "De horeca slaat een ander pad op. Dat is mede te danken aan Stichting Duurzame Horeca", merkt de restaurateur op. De stichting, die sinds dag één bij Restaurant Logica over de vloer komt voor vergaderingen en aanverwante bijeenkomsten, was één van de gegadigden. "Hun benoeming is dik verdiend", vindt Bart. "Hun jarenlange toewijding om de horeca te verduurzamen heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen!"
Voor meer informatie:
Bart van Leeuwen
Restaurant Logica
Stille Rijn 11
2312DE Leiden
T: 071-3628939
Publicatiedatum:
Auteur:
Vincent
©
BioJournaal.nl
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-01 Rock Werchter gaat voor lokaal lekkers met de Smaakfabriek
- 2022-06-29 Jubileumcongres EFMI over de foodtrends van gisteren, vandaag en morgen
- 2022-06-28 Nieuwe samenwerking GEPU en Rungis
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis