Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

René Bakker nieuwe interim directeur Fair Trade Original

De raad van toezicht van Fair Trade Original heeft Dhr. P.R. Bakker (René) per 1 november 2017 aangesteld als interim-directeur. Hiermee is de raad erin geslaagd snel invulling te geven aan de door het vertrek van de huidige directeur Bert Jongsma ontstane vacature. Doordat René Bakker reeds zeer betrokken is bij Fair Trade Original, is continuïteit in de uitvoering van de uitgezette strategie gewaarborgd.

Bert Jongsma verlaat na 12 jaar – waarvan de laatste vijf jaar als directeur en bestuurder - Fair Trade Original om zijn loopbaan elders voort te zetten. Hij laat een gezonde organisatie achter met persoonlijk betrokken medewerkers die in de afgelopen jaren de positie van Fair Trade Original in de Nederlandse supermarkten met succes hebben uitgebouwd. De organisatie heeft met succes een breed assortiment Oosterse fairtrade gecertificeerde producten op de markt gebracht en is klaar voor expansie in het buitenland.

De jaarlijkse investering van Fair Trade Original in premies en ontwikkelingsprogramma's voor boeren in ontwikkelingslanden is gegroeid tot 7 procent van de omzet. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan het verbeteren van het leven van de voor Fair Trade Original producerende boeren.
 
Per december zal Bert Jongsma starten als directeur bij Simon Lévelt in Haarlem. De raad van toezicht is Bert erkentelijk voor zijn bijdrage aan de organisatie en wenst hem succes in zijn nieuwe rol.

Veelzijdige interim directeur

De komende weken zal Bert Jongsma zijn taken overdragen aan René Bakker. Margreet Oostenbrink, voorzitter van de raad van toezicht: "Fair Trade Original krijgt met René Bakker een veelzijdige interim directeur met jarenlange ervaring in Retail. René zal zijn expertise en ervaring inzetten om de groeistrategie van de organisatie verder vorm te geven."

René Bakker heeft een lange staat van dienst binnen de Retail sector, in diverse directiefuncties bij onder meer Karwei, C1000 en BrandLoyalty. Sinds 2015 is René actief lid van de raad van toezicht van Fair Trade Original. In verband met zijn benoeming als interim-directeur zal hij per direct aftreden als lid van de raad van toezicht. René Bakker: "Door mijn activiteiten in de raad van toezicht kon ik al een bijdrage leveren aan het goede werk dat Fair Trade Original doet. Ik ben blij als interim-directeur nog directer aan de verdere groei van Fair Trade Original te kunnen werken."

Voor meer informatie: www.fairtrade.nl
Publicatiedatum: