Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Inschrijving sluit op 31 oktober

Aanmelden Ekoland Innovatieprijs kan nog

Voor de elfde maal wordt op de Bio-beurs 2018 de jaarlijkse innovatieprijs uitgereikt op initiatief van Ekoland. De prijs is bedoeld om creatieve ontwikkelingen op biologische primaire landbouwbedrijven aan te moedigen. De jury kijkt naar de volgende kenmerken: originaliteit, effectiviteit, algemene toepasbaarheid, algemeen maatschappelijke acceptatie, multifunctionaliteit en energie- en klimaatbewustheid. 

De vernieuwing kan betrekking hebben op een techniek als productiemethode, maar het kan ook gaan over een originele en creatieve wijze voor het organiseren van bedrijfsactiviteiten zoals zorg, afzet of financiering. 

De prijs, die ook deze keer een geldbedrag omvat ter beschikking gesteld door Rabobank Nederland, is bedoeld om creatieve ontwikkelingen op biologische landbouwbedrijven extra aan te moedigen. Rabobank Nederland geeft hiermee ondersteuning aan speciale initiatieven die door landbouwers worden ontplooid en die leiden tot het bevorderen of verbeteren van de productie, afzet en consumptie van biologische producten. Aanmelden kan tot en met 31 oktober. Het formulier is hier te downloaden. (Het document is ook als Word-bestand beschikbaar)

De jury zal op basis van de ingestuurde formulieren een aantal bedrijven nomineren voor de prijs. Juryleden voor de Ekoland innovatieprijs 2018 zijn Kees van Veluw, Maria van Boxtel, Geertje Schlaman, Lex Kruit, Bart Fokkens en Gea Bakker (Rabobank). De Ekoland Innovatieprijs zal worden uitgereikt tijdens de Biobeurs 2018, die op 17 en 18 januari 2018 in de IJsselhallen in Zwolle plaatsvindt.
Publicatiedatum: