Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Seamore bij beste Nederlandse AgriFood-start-ups van 2017

Seamore en Cerescon zijn de winnaars van de Nederlandse finaleronde van de European FoodNexus Startup Challenge (FNSC). Zij ontvingen een geldprijs van ieder 10.000 euro en een plekje in de Europese finaleronde op 13 december in Wageningen.Seamore kwam uit de bus als nummer twee van een lijst van 53 Nederlandse start-ups die aan de voorronde in Nederland hadden meegedaan. In de finaleronde van vandaag pitchten tien genomineerden hun ideeën voor een jury bestaande uit experts van SHIFT Invest, DSM Venturing, FrieslandCampina, Albert Heijn en Nutreco. De juryleden beoordeelden van elke start-up het team, de schaalbaarheid en de invloed op het voedselsysteem.

Een belangrijk element van de uitdaging is het bevorderen van de samenwerking tussen de innovatieve start-ups en gevestigde ondernemingen, die over de slagkracht beschikken het product of de dienst van de start-ups te verwezenlijken. "Dat is de essentie van de European FoodNexus Startup Challenge", aldus Rob Hamer, President van FoodNexus. "We worden graag verrast door ondernemers met concrete plannen, en de FNSC is een uitstekend platform om start-ups te introduceren in een groot, dynamisch Europees netwerk van bedrijven en onderzoeksinstellingen."

Cerescon heeft de eerste gerobotiseerde aspergeoogstmachine in de wereld ontwikkeld. Hierdoor ontstaat minder schade aan de ondergrond waardoor er een hogere opbrengst mogelijk is. Seamore heeft inmiddels een aantal (biologische) producten op de markt gebracht met als basis zeewier. Seamore verwacht binnenkort ook tortilla's aan het assortiment toe te voegen.

Op vrijdag 13 december vindt de Europese finaleronde plaats in Wageningen. Cerescon en Seamore strijden dan om de hoofdprijs van 50.000 euro, samen met finalisten uit Denemarken, Spanje, Italië, Ierland, Frankrijk en België. Dit evenement belooft een nog grotere etalage te worden van nieuwe start-ups die een bijdrage willen leveren aan een beter voedselsysteem. 

Bron: Innofood
Publicatiedatum: