Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio goed vertegenwoordigd op de Food100

De Food100 is bekendgemaakt. De afgelopen weken is een onafhankelijke vakjury druk bezig geweest met het beoordelen van de ruim 400 aanmeldingen. Uit alle kandidaten zijn 50 changemakers 'jonger dan 30' en 50 gamechangers 'ouder dan 30' geselecteerd. Food100 wordt een netwerk van gevestigde leiders en aanstormend talent. Het netwerk wil foodgeneraties verbinden, wil het gevestigde leiderschap inspireren en de nieuwe generatie - de millennials - kansen bieden om met nieuwe initiatieven de toekomst vorm te geven.

Race-to-the-bottom keren

Het voedselsysteem van nu is niet goed genoeg voor de 21ste eeuw. De epidemie van obesitas, aantasting van biodiversiteit, industrialisering van de landbouw, verminderd dierenwelzijn, voedselanalfabetisme en klimaatopwarming zijn de ongewenste gevolgen van een groeiende wereldbevolking en de noodzaak deze goedkoop te voeden. Deze race-to-the-bottom in food moet gekeerd worden, vindt de organisatie achter de Food100.

Verbinden

De 'boven 30' gamechangers zijn mensen met een groot netwerk, trackrecord, enigszins bekendheid waarschijnlijk al, en met grote invloed in het voedselsysteem. De 50 'onder 30' zijn de jonge talenten, ondernemend, nieuwsgierig en vol belofte, maar weten nog niet de impact te genereren die de 'captains of industry' – groot of klein – hebben. 
 

Gamechangers: >30 jaar

Ook de bio-sector is vertegenwoordigd. Tot de 50 gamechangers 'ouder dan 30' behoren: Bavo van den Idsert (Bionext), Drees Peter van de Bosch (Willem & Drees/Beebox), Gert Jan Gombert (Vivera), Jaap Korteweg (De Vegetarische Slager), Jaring Brunia (Boer Brunia), Koos Bakker (Odin), Marc van Rijsselberghe (Salt Farm Texel).

Gamemakers: <30 jaar

Tot de 50 gamemakers 'onder de 30' behoren: Gijs van Maasakkers (Abbot Kinney's), Irene Prinsen Bruins (ERF-1), Peter van de Voort (Remeker).


Bron: Food100
Publicatiedatum: