Gemaakt van oesterzwamvoetjes

Botanic Bites introduceert 1,5 meter lange plantaardige worst

Botanic Bites heeft tijdens de Dutch Design Week haar nieuwste project Planti15; een 1,5 meter lange plantenworst gemaakt van oesterzwammen. Geheel passend bij het thema van de DDW 2017: Stretch. Oprichtster
Doreen Westphal heeft een passie voor culinaire innovatie, die verder wordt aangewakkerd door maatschappelijke vraagstukken. Een jaar geleden ging zij met boeren in gesprek over hun reststromen. Toen ontmoette ze Marielle van Lieshout, oesterzwamteler uit Liessel. Binnen het project FoodHeroes van ZLTO en BKKC gingen zij toen op zoek naar een toepassing voor een reststroom van 10.000 kg oesterzwamvoetjes.
 
Doreen ging aan de slag en maakte chips, 'draadjesvlees' en Paddo Bites. Het eindresultaat is uiteindelijk Planti15 geworden: een plantaardige worst die 15 keer langer is dan een vleesworst. Waarom? Omdat men op hetzelfde stuk land tot 15 keer meer plantaardige eiwitten kan verbouwen dan dierlijke! Planti15 is dan ook geen worst die wordt gegeten door één persoon, maar waar 15 gasten van kunnen genieten.
 
"De problemen zijn ernstig", zegt Doreen. "Ons vleesintensieve, Westerse dieet levert een hoop problemen op; denk aan dierenwelzijn, het hoge waterverbruik, vervuiling en klimaatverandering. Maar hoe verleid je mensen gezonder en duurzamer te consumeren? Ons antwoord: door het aanbieden van topproducten. Uiteindelijk overtuigen wij door de rijke smaak en goede bite van onze gezonde, duurzame, plantaardige producten."
 
Het team van Botanic Bites heeft grote plannen met de worst. Hij zal in een handzaam formaat worden toegevoegd aan het bestaande assortiment. 
 
Voor meer informatie:

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven