Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gemaakt door basisschoolleerlingen

Biologische feestvarkens krijgen taart tijdens Dierendag

Veel (huis)dieren werden op Dierendag uitgebreid in het zonnetje gezet. Ook in de veehouderij laat men deze feestdag niet ongemerkt voorbij gaan. Voor de varkens van biologisch varkensbedrijf Neimeijer was het wel een hele speciale dierendag. Zij werden verwend met lekkere zelfgemaakte taartjes door groep 3 van basisschool De Dolfijn uit Heino. 



Biologisch varkensbedrijf Niemeijer (Heino) is aangesloten bij Salland Boert en Eet Bewust. Nieske, Jeroen en medewerker Danielle lieten zien wie zij zijn en wat zij doen op hun biologische varkensbedrijf. Op dierendag verwelkomden Nieske en Daniƫlle 31 kinderen uit groep 3 van basisschool De Dolfijn, voor een leerzame puzzeltocht op het bedrijf met vragen over de (biologische) varkenshouderij. "Tijdens het bespreken van de antwoorden hebben we direct stil gestaan bij het feit dat varkens niet alleen gehouden worden omdat ze een baasje nodig hebben' (aldus een van de kinderen), maar omdat we biologisch vlees produceren. Bovendien hebben we aan de hand van voorwerpen gepraat over alledaagse producten die we gebruiken, waarin ook onderdelen van het varken zijn verwerkt, zoals onder andere shampoo en snoepjes", aldus Nieske.



Wat voor de kinderen natuurlijk niet mocht ontbreken was het rennen en vliegen over het erf, de biggetjes knuffelen en even bij Eddy de beer kijken. Ze mochten de varkens zelfs eten geven. In het stro gingen de kinderen fanatiek zelf op zoek naar een eigen biggetje voor thuis. 

Dierendag is toch een feest en bij feest hoort taart. Een taart voor de varkens. Op school hadden de kinderen taartjes gemaakt van onder andere brood, groente, eikels en aardappels. De kinderen mochten dit zelf aan de varkens geven. Dichtbij, in het hok. En dat de varkens de taartjes lekker vonden, liet niets te raden over. 



Voor meer informatie: www.sallandboerteneetbewust.nl
Publicatiedatum: