Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
14 oktober: Oogstfeest bij t Leeuweriksveld

"Droog seizoen, ondanks regenmaand september"

Tholen – 't Leeuweriksveld viert op 14 oktober haar jaarlijkse Oogstfeest. Voor een dag verandert de biodynamische boerderij in een zelfpluktuin, waar geïnteresseerden tegen 'zelfplukprijzen' kunnen komen oogsten. Met tal van kraampjes, live muziek, vlees en vegetarisch of veganistisch van de barbecue en pomologen (appeldeskundigen) ter plaatse is er voor ieder wat wils. Op de boerderij worden aardappelen, prei, spruiten, suikermais, pompoenen, sla, andijvie en diverse kolen geteeld. "Het was best een droog seizoen, zelfs ondanks de vele regen in september. Al met al is het seizoen goed verlopen. Zo was de phytophtoradruk dit jaar door de aanhoudende droogte erg laag", vertelt Kathinka Kamphuis, die samen met haar partner Wouter het bedrijf runt. "Vorig jaar was dat wel anders."

Begin 2016 heeft de stichting achter 't Leeuweriksveld drie hectare land aangekocht die de boerderij eerst in pacht had. Voor de financiering deed het tweetal een beroep op crowdfunding. "Gewoon informeel, bij mensen uit de omgeving, veelal mond-tot-mondreclame. Van heinde en verre werden we gesteund: hartverwarmend!", vervolgt de boerin. "Deze financieringsvorm geeft zoveel meer voldoening. Anders ben je alleen voor de bank aan het aflossen…"Een aantal openstaande leningen dient eind dit jaar afgelost te worden. Om de kosten zoveel mogelijk te dekken, heeft de stichting een loterij opgezet. Daarbij zijn uiteenlopende prijzen te winnen, zoals een weekend voor twee personen op het terrein van Fila-Delfia bij Schoonebeek, een workshop speksteen bewerken, een etentje bij Oogsten, Koken en Eten, winkelcadeaubonnen, een weekend in de Yurt op 't Leeuweriksveld, blauwe bessenplanten en nog tal van andere prijzen. 

De trekking valt samen met het Oogstfeest. De loten zijn per e-mail of telefonisch te bestellen tot en met woensdag 11 oktober voor 5 euro per stuk (20 euro voor vijf stuks). Ook tijdens het Oogstfeest op 14 oktober. Het evenement duurt van 10:00 tot 16:00 uur. 

Adres: Zandzoom 72, 7814 VJ in Emmen.

Voor meer informatie:
T: 0591-381445