Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

België: korte keten 'belangrijker' voor consument dan biologisch

Uit onderzoek van Bayer blijkt dat het niet best is gesteld met de kennis van landbouw onder consumenten. In het onderzoek, dat plaatsvond in de aanloop naar de Youth Ag-Summit, werden jongeren gevraagd mee te denken over de toekomst van landbouw. Sinds 2015 laat Bayer jaarlijks dit landbouwonderzoek uitvoeren. Marktonderzoeksbureau Indiville heeft hiervoor tussen 10 en 28 juli een representatieve steekproef onderzocht onder 1.111 Belgen.

De onderzochte Belgische landbouwers en consumenten in de studie gaven zichzelf een gemiddeld rapportcijfer van 4,4 op een schaal van 10. "Een historisch laag cijfer", aldus de chemiereus. Maar weinig jongeren (1 op de 5) denken bovendien dat er binnen de landbouw een mooie toekomst in het verschiet ligt. Velen vrezen dat het verkrijgen van de 'juiste prijs' een zeer grote uitdaging is. 

Een opvallende uitkomst in het onderzoek was dat consumenten producten met een korte keten een hogere prioriteit toekennen, dan aan biologische producten. Slechts 1 op de 6 Belgen vindt de biologische productiewijze belangrijker.

Bron: Bayer

Publicatiedatum: