"Provinciale landbouw economisch en ecologisch onder druk"

Zuid-Holland steekt 460.000 euro in kennis duurzame landbouw

Partijen die zich in Zuid-Holland inzetten voor het leren over Duurzame Landbouw kunnen in de periode van 2 oktober tot en met 29 november 2017 tot 17:00 uur subsidie hiervoor aanvragen. De subsidie wordt verstrekt voor demonstraties, trainingen, workshops en coaching aan landbouwers die actief zijn in de grondgebonden landbouw. Het totale budget voor deze subsidie-openstelling is 460.000 euro.

Verandering van de landbouw- en voedselketen

Deze subsidie is onderdeel van de Uitvoeringsregeling POP3 Zuid-Holland Duurzame Landbouw. Over een periode van 4 jaar is hiervoor in totaal 15 miljoen euro beschikbaar. De provincie Zuid-Holland wil door het bevorderen van duurzame innovaties een wezenlijke verandering in de landbouw- en voedselketen bereiken. Dit is nodig, want de landbouw in Zuid-Holland staat economisch en ecologisch onder druk. Klimaat, luchtkwaliteit, biodiversiteit en een goede boterham voor de boeren vragen om een andere aanpak.

Bron: Provincie Zuid-Holland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.