Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Provinciale landbouw economisch en ecologisch onder druk"

Zuid-Holland steekt 460.000 euro in kennis duurzame landbouw

Partijen die zich in Zuid-Holland inzetten voor het leren over Duurzame Landbouw kunnen in de periode van 2 oktober tot en met 29 november 2017 tot 17:00 uur subsidie hiervoor aanvragen. De subsidie wordt verstrekt voor demonstraties, trainingen, workshops en coaching aan landbouwers die actief zijn in de grondgebonden landbouw. Het totale budget voor deze subsidie-openstelling is 460.000 euro.

Verandering van de landbouw- en voedselketen

Deze subsidie is onderdeel van de Uitvoeringsregeling POP3 Zuid-Holland Duurzame Landbouw. Over een periode van 4 jaar is hiervoor in totaal 15 miljoen euro beschikbaar. De provincie Zuid-Holland wil door het bevorderen van duurzame innovaties een wezenlijke verandering in de landbouw- en voedselketen bereiken. Dit is nodig, want de landbouw in Zuid-Holland staat economisch en ecologisch onder druk. Klimaat, luchtkwaliteit, biodiversiteit en een goede boterham voor de boeren vragen om een andere aanpak.

Bron: Provincie Zuid-Holland
Publicatiedatum: