Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Sascha de Lint, GreenAge: "Soort notenpasta, maar dan delicater van smaak"

Nieuw: Kastanje- en fruitdelicatessen van Corsicaanse bodem

Tholen - Nieuw bij GreenAge zijn fruit- en kastanjedelicatessen. Deze delicatessen worden gemaakt door de op Corsica geboren en getogen Charles Antona en zijn team. Al de gebruikte ingrediënten komen van Corsicaanse boeren die al jarenlang voor Charles allerlei typische Corsicaanse fruitrassen telen. Denk hierbij aan clémentines. Zelf teelt Charles biologische vijgen. Hij heeft in de afgelopen twintig jaar zijn land omgetoverd tot een biologische vijgenplantage. De vijgen voor de vijgenconfiture komen dan ook van zijn eigen grond. Ze groeien hoog op de berg van Côti Chiavarie met uitzicht op de Golf van Ajaccio.


Het land van Charles Antona.

Délices de châtaignes

De kastanjes die gebruikt worden voor de biologische kastanjedelicatessen zijn afkomstig van bomen uit het eigen stuk bos dat door Charles beheert wordt. Sascha de Lint van GreenAge vertelt dat de bomen in het oude bos 25 tot 35 meter hoog zijn. "Het is niet bekend hoe oud de bomen precies zijn, maar doorgaans hebben kastanjebomen een levensduur van 500 tot zelfs 1500 jaar. Onze producent maakt een volle, romige crème van de kastanjes. Het is een soort notenpasta, maar dan delicater van smaak. Bovendien is de crème geschikt voor mensen met een notenallergie. In Mediterraanse landen houden de consumenten erg van kastanjes, je ziet ze er in vele bereidingen in winkels en restaurants. Het is mooi dat we op deze manier ook de mensen hier kennis kunnen laten maken met deze delicatessen."


Sascha de Lint in gesprek met Charles Antona.

Er zijn twee varianten GreenAge Kastanjedelicatessen:
  • Kastanje, 'châtaignes' van eigen kastanjebomen
  • Kastanje & chocolade, verrijkt met pure chocolade, diep en vol van smaak, voor de delicatessenliefhebber die een zwak voor chococolade heeft

De twee kastanjedelicatessen.

Gezoet met vruchteigen sap

Sascha geeft aan dat GreenAge twee jaar lang gewerkt heeft aan de ontwikkeling van de 100% fruitdelicatessen, in nauwe samenwerking met Charles. "Het zijn 'confitures' die gemaakt zijn van honderd procent fruit, gezoet met vruchteigen sap. Voor ons een logische stap, maar doorgaans kom je eigenlijk alleen confitures, jams en fruitbeleg tegen waarvoor appel- of druivensap gebruikt is. Dat vinden wij een beetje vreemd. Vandaar dat we er voor gekozen hebben om bijvoorbeeld onze aardbeienconfiture te zoeten met geconcentreerd aardbeiensap."


''Wilde braam en ''Aardbei & Clémentine.

GreenAge introduceert vijf varianten 100% fruitdelicatessen: "De 'Wilde braam', waarvoor we zoals de naam al zegt wilde bramen gebruiken, die klein maar vol van smaak zijn. De 'Aardbei & Clémentine', gemaakt van aardbei en het speciale Corsicaanse clémentine mandarijnenras. De 'Vijg', waarin de eigen vijgen van Charles verwerkt worden. In de 'Perzik & abrikoos' verwerken we fluweelzachte abrikozen en perziken van Corsicaanse bodem. Er is ook een variant met alleen 'Aardbei', deze is zoals gezegd gezoet met aardbeiensap."


'Vijg', 'Aardbei' en 'Perzik & Abrikoos'.

Hoe kunnen de nieuwe GreenAge-producten gebruikt worden? "De fruitdelicatessen kunnen gesmeerd worden op een boterham, beschuit of cracker. En ze combineren goed met allerlei kazen. De kastanjedelicatessen kunnen voor dezelfde doeleinden gebruikt worden en zijn daarnaast een goede basis voor bijvoorbeeld vullingen van allerlei zelfgemaakte taartjes en gebak. In Italië, Frankrijk, Oostenrijk en andere Midden- en Zuid-Europese landen kom je de combinatie van chocolade en kastanjes regelmatig tegen in taarten en gebakjes."

Voor meer informatie:

Sanne Rehe
Food Center Amsterdam
Jan van Galenstraat 4 (Pier R1)
1051 KM Amsterdam
06 50213621
[email protected]
www.greenage.nl