Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Verkoop biologisch varkensvlees moeilijker dan rundvlees"

Het leven van een varkenshouder gaat niet over rozen. Tussen 2007 en 2016 verdiende een varkensboer gemiddeld 15.930 euro per jaar. Bijna de helft van alle boeren zat tussen 2001 en 2015 onder de armoedegrens. 

Banken stellen dat de ondernemers het roer moeten omgooien, verduurzamen, maar reiken daarvoor niet de benodigde financiële handvatten. Boeren die wél vernieuwen hebben echter niet de garantie dat hun investeringen zich uitbetalen. Want de consument moet bereid zijn de meerprijs voor duurzaam geproduceerd vlees te willen betalen. En is in de praktijk slechts beperkt het geval.

Ook Albert Heijn merkt dat de consument op het gebied van varkensvlees bovengemiddeld prijsbewust is. Niels Dorland van De Dierenbescherming vult daarop aan: "Voor zover we successen boeken is dat omdat supermarkten hun nek uitsteken en meerkosten op zich nemen."


Bron: Follow The Money

Publicatiedatum: