Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: subsidie voor overschakelende telers op bio stopt

Tijdens de eerste helft van 2017 groeide het aantal telers dat overschakelde op biologisch telen met 9,2 procent, zo zegt Agence Bio, een instituut voor de bevordering van de biologische teelt in Frankrijk. 

Deze groei wordt ondersteund door de grote vraag naar biologische producten onder Franse consumenten. "Vandaag de dag is de vraag naar biologische producten veel groter dan vroeger", zegt Jean-Michel Borja, een wijnmaker in de Drôme. Volgens de laatste cijfers van het Franse biologische instituut kopen consumenten steeds meer biologische producten. 58 procent van de Fransen geloven dan ook dat de biologische teelt een oplossing is voor de milieuproblematiek en dat de teelt verder uitgebreid zou moeten worden. In 2016 had de biologische markt een waarde van 7 miljard euro – een groei van 7 procent in vergelijking met 2015, en deze groei beperkt zich niet alleen tot Frankrijk. 

In vijf jaar is de hoeveelheid land die binnen de Europese Unie (EU) gebruikt wordt voor de biologische teelt met 21 procent gegroeid tot 11,1 miljoen hectare in 2015. In 2010 was dit nog 9 miljoen hectare, zo zegt Eurostat. Telers die overstappen op de biologische teelt ontvangen nu nog financiële steun van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) van de EU, maar dit zal binnenkort verdwijnen. De overheidssteun, die bedoeld is om de extra kosten op te vangen die horen bij de overstap naar de biologische teelt, zal in 2018 geschrapt worden. 

Lees meer op Euractiv (Cécile Barbière)
Publicatiedatum: