Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Omzet bio-sector tegen de €8 miljard"

Franse bio-sector booming

De Franse bio-sector groeit enorm hard. Gemiddeld schakelen 19 bedrijven per dag om naar de biologische teelt. In concrete cijfers schakelden in de eerste jaarhelft 2.965 Franse landbouwers om. Ook 934 voedingsbedrijven en 441 distributiebedrijven startten met de productie en/of distributie van biologische levensmiddelen. Dat alles resulteerde in een groei van de verkoop met 500 miljoen euro in vergelijking met de eerste helft van 2016.

Het biologische landbouwareaal in Frankrijk bedraagt nu 1,77 miljoen hectare, ofwel 6,5 procent van het totale landbouwareaal. In totaal zijn er nu 35.231 biologische landbouwers actief. Vooral biologische groenten en fruit verkopen goed. In het eerste semester van 2017 groeide de verkoop met 18 procent. Uitgaande van een gelijkaardige verkoop in de tweede jaarhelft, wordt een totale omzet van de Franse bio-sector van meer dan 8 miljard euro verwacht.

Lees hier het (Franstalige) rapport van Agence Bio.

Publicatiedatum: