Desert Farms komt komend seizoen met biologische groene asperges op de markt. De aspergeteler, die in Californië en Mexico is gevestigd, zal dit nieuwe product op zijn bestaande locatie in Sonora gaan produceren. Het seizoen zal naar verwachting van januari tot april lopen. 

Bram Hulshof van Desert Farms vertelt dat zijn bedrijf zijn productaanbod wil diversifiëren om een zo lang mogelijke periode de winkelschappen te kunnen vullen. De keuze om uit te breiden met een biologische lijn was een logische stap," vervolgt Hulshof. Met de nieuwe productie zal het areaal van de teler tot 1.565 hectare worden uitgebreid, waarvan 10% bestemd is voor de biologische teelt. 
Goed voorbereid

Desert Farms heeft zijn biologische akkers vorig jaar gereed gemaakt door de grond voor te bereiden en te zaaien. Dit jaar zullen de eerste door de USDA gecertificeerde asperges gestoken kunnen worden. 

"Het wordt ons eerste productiejaar, dus het zal ook een proefperiode zijn. We hopen dat de hogere prijzen die dit product op zal leveren dekkend zullen zijn voor de extra kosten die de teelt met zich meebrengt. We houden rekening met hogere arbeidskosten evenals duurdere biologische meststoffen. Bovendien hebben we ook moeten investeren in aparte apparatuur en nieuwe opslagfaciliteiten omdat het niet toegestaan is om dezelfde faciliteit te gebruiken voor conventionele en biologische gewassen. Verder kunnen we nu nog niet zeggen in hoeverre onze opbrengsten lager zullen zijn in vergelijking tot de conventionele productie. Het zal een leerkans voor ons zijn en na dit eerste jaar zullen we onze methoden verder kunnen verfijnen."Milieuvriendelijke methoden

Hulshoff vertelt dat Desert Farm in een goede positie verkeert om een biologisch product op de markt te brengen omdat het bedrijf al werkt volgens de richtlijnen van de biocertificering. "We zijn er klaar voor om biologisch te gaan telen en zullen onze bedrijfsdoelstelling om sociaal verantwoord te produceren blijven doorvoeren," vervolgt Hulshoff. "De laatste 14 jaar hebben we het 'Pesticide Residue Free'-keurmerk van de SCS ontvangen. Daarnaast hebben we teeltmethoden toegepast die lijken op die van biobedrijven. Zo maken we al 15 jaar lang gebruik van nuttige insecten en zijn we terughoudend met het gebruik van meststoffen."

Deset Farms zal aanwezig zijn tijdens de PMA Fresh Summit als onderdeel van het Mexico Paviljoen. 

Voor meer informatie:
Bram Hulshoff
Desert Farms
T: +1 (209) 221-4704
bram@desertfarms.net
www.desertfarms.net