Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Odin officieel lid van de vereniging Gemene Goed Economie

Odin is vanaf september 2017 officieel lid van de Vereniging Gemene Goed Economie. Coöperatie Odin is het eerste Nederlandse bedrijf in haar omvang dat lid is en hoopt hiermee inspiratiebron te zijn voor andere Nederlandse bedrijven om ook lid te worden.

Tijdens de Landelijk Genoegdag op zondag 17 september 2017 is een nieuwe beweging in Nederland geïntroduceerd: de beweging van de Gemene Goed Economie. De Gemene Goed Economie, of kortweg GGE, gaat ervan uit dat het huidig economisch systeem anders kan. Dat we naar een economie kunnen die zich niet langer richt op winstbejag en eigenbelang, maar waar menselijke waardigheid, solidariteit, duurzaamheid, rechtvaardigheid en democratie centraal staan. De Gemene Goed organisatie is een beweging die in 2010 is opgericht in Oostenrijk. Inmiddels is de beweging actief in 20 landen met zo'n 7000 actieve leden en 400 aangesloten bedrijven. Odin is het eerste Nederlandse bedrijf in haar omvang dat zich heeft aangesloten.


Christian Felber (rechts) presenteerde tijdens de Landelijk Genoegdag zijn boek Ware Winst. Dit boek geldt als basis voor de Gemene Goed Economie. Links op de foto: Theo Boon van Odin.

Om bedrijven, maatschappelijke organisaties en gemeenten te ondersteunen heeft de vereniging een matrix opgesteld, waaraan deze bedrijven kunnen toetsen hoe ze functioneren naar GGE-maatstaven. Ze kunnen de balans opmaken en voorwaarden scheppen voor ethische verslaglegging of een externe audit. Geïnspireerd door buitenlandse collega-bedrijven is Odin aan de slag gegaan met een audit volgens dit systeem. De uitkomsten van deze audit worden in het voorjaar van 2018 verwacht. Het geeft een beoordeling van de duurzaamheid van de coöperatie Odin en hoe menselijke waardigheid, medewerkers- en ledenparticipatie is vormgegeven binnen de context van haar economische activiteit.

De huidige ecologische, sociale en economische vraagstukken vragen om een sterke visie en mensen die actief deelnemen aan de ontwikkeling van een duurzame toekomst. In een democratisch en participatief proces werkt de GGE wereldwijd aan een economisch systeem dat het algemeen en gemeenschappelijk belang in het middelpunt plaatst van alle economische activiteit.

Voor meer informatie: www.odin.nl
Publicatiedatum: