Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Groene Weg-slager Theo Pronk:

"Vele externe bestellingen compenseren daling winkelomzet"

Tholen – De vitrines zijn altijd goed gevuld bij De Groene Weg Theo Pronk in Rotterdam. Naast het vullen van de vitrines zijn we een groot deel van de dag bezig met de bereiding en klaar zetten van producten die zowel via de voorkant en via de achterdeur weer naar buiten gaan. Theo: "Tijdens de crisis hebben we geen omzetverlies gehad, groeide het juist gestaag door. De afgelopen twee jaar is de winkelomzet wel wat gedaald, maar dit compenseren we gelukkig ruimschoots met de vele bestellingen die we binnen krijgen. Binnen De Groene Weg zijn wij daarin het grootst. We doen onder meer veel zaken met restaurants en cateraars. Ook op diverse festivals kan men van onze creaties genieten. We zijn overdag dus voornamelijk allerlei voorbereidingen aan het treffen voor de leveringen van de volgende dag."
 

Theo Pronk met naast hem het bord waar op te zien is waar het vlees van die week precies vandaan komt.

Theo geeft aan dat ze aan de bestellingen vanuit de restaurants merken dat de consument meer te besteden heeft en daardoor meer uit eten gaat. “Voor de leveringen moeten we het voornamelijk hebben van mond-tot-mondreclame. "Koks werken vaak samen en tippen elkaar over ons. Ook blijven we met de meeste koks samenwerken wanneer zij naar een andere keuken gaan. Zo breidt dit bestand langzamerhand steeds verder uit." De Groene Weg Theo Pronk levert ook veel aan bedrijven. "Zij bestellen veel gesneden verswaren, biefstuk, rib eye's en kip."
 


De slagerij bestaat al 22 jaar. De eerste twee jaar was hij gevestigd aan de Botersloot in Rotterdam, sinds 20 jaar aan de Mariniersweg. Al die tijd was De Groene Weg al in de Groene Passage gevestigd, in 2005 is de slagerij naar een naastgelegen pand verhuisd. Nog steeds zijn we onderdeel van De Groene Passage en is er een zichtbare link naar de overige winkels in de Groene Passage. Er is namelijk een doorkijk naar natuurvoedingswinkel Gimsel. Theo heeft de slagersvakschool doorlopen en kreeg daarop onder meer les van Peter de Ruijter. “Op een gegeven moment kreeg ik de kans om twee weken de slagerij van zijn broer in Den Haag te runnen. Toen vervolgens de slager op de Botersloot in Rotterdam wilde stoppen besloot ik om mijn kans te grijpen. In dit slagerijtje ben ik op 1 januari 1995 begonnen." Inmiddels heeft Theo zestien medewerkers in dienst. "En ik kan niet anders meer dan met biologisch vlees werken. Het biologische aspect heeft zeker meerwaarde voor mij, maar de slagerijen die tegenwoordig overblijven zijn allemaal echt goed. Wel ben ik blij dat wij nog echt een slager zijn, veel andere slagers specialiseren zich bijvoorbeeld in maaltijden en snacks."
 


Theo's taken zijn in de loop van de jaren zeker wat veranderd. "Ik ben nu meer aan het managen. Het leukst blijft het om dingen klaar te zetten, vlees te bewerken en bij te springen in de keuken of worstmakerij. Ik merk dat de klanten daar ook veel waardering voor hebben. Ze vinden het bijzonder wanneer ze door de slager zelf geholpen worden. Leuk zijn ook de bijzondere producten. Zo zijn er klanten die speciaal voor een bavette, co te de boeuf of gemarineerde rib eye komen." Het klantenbestand is heel divers, zo geeft de slager aan. "Dit varieert echt van het lage tot het hoge segment. Ondanks de iets mindere omzet in de winkel mogen we ook nog zeer regelmatig nieuwe klanten in onze winkel verwelkomen." Nadelig is momenteel wel dat de Mariniersweg sinds eind juli volledig opengebroken is, dit duurt tot eind oktober. "Ze zijn bezig met de stadsverwarming. Dit is natuurlijk niet bepaald ideaal voor onze bereikbaarheid."
 
De ondernemer heeft met het oog op de toekomst zeker nog de nodige plannen. "Wij maken hier heel veel grillproducten, zoals spare ribs en gehaktballen. Daarom lijkt het me wel wat om uiteindelijk een aparte grillcorner in de winkel te kunnen inrichten."

Voor meer informatie:

Theo Pronk
De Groene Weg Theo Pronk
Mariniersweg 33
3011 NC Rotterdam
010 4047373
[email protected]
www.degroeneweg.nl