Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hooi, honing en hout sierden open dag Landgoed Bleijendijk

Op de open dag van Landgoed Bleijendijk afgelopen zondag was het een drukte van belang. Meer dan 1000 bezoekers mochten het normaal gesproken gesloten landgoed komen bewonderen om te zien, proeven en beleven wat er allemaal op het landgoed geproduceerd wordt voor mensen uit de omgeving van Vught.



De huifkar zat continu vol met mensen om de grote afstanden op het landgoed te overbruggen. Op Boerderij Bleijendijk gonsde het van de kinderen die in het hooi speelden en de romige melkijsjes van boerderijmelk kwamen proeven. Ook de hamburgers en rauwe melk vonden gretig aftrek om hun smaak. Men kreeg een gevoel bij het Zuivelrijk Bleijendijk-initiatief voor de productie van de Bleijendijker Goudse kaas, wat het landgoed nu mee bezig is op te starten.



Bij het vlotvaren op de Essche stroom stonden rijen wachtenden en in de boshut van Stichting Natuureducatie Bleijendijk zijn meer dan 80 uilenballen uitgeplozen. De door hen ontworpen speurtocht over het landgoed werd enthousiast uitgevoerd door veel kinderen.



In het centrum van het landgoed werden biologische hapjes, taartjes en drankjes geserveerd en kreeg men een goed beeld van waar het landgoed mee bezig is. Het landgoed zoekt naar samenwerking met gepassioneerde mensen met ieder een eigen specialisme. Zo gaf de imker die actief is op het landgoed uitleg bij zijn aanpak en liet hij de eerste echte Bleijendijk-honing van de bodem van het landgoed proeven. De (prototype) grafkist van het populierenproject toonde hoe hout van de rij kaprijpe populieren verwerkt kan worden in unieke grafkisten of –baren met persoonlijke bekleding. Een vreemde eend in de bijt, maar ook onderdeel van de initiatieven op het landgoed.



Er was ook veel aandacht voor het voedselbos-initiatief, massages, de mini-workshop yoga, 'de Oloïde' en het knutselen van mandala's geknutseld. Voor informatie over het wildbeheer werd het gesprek met de jager aangeknoopt. Verschillende coaches gaven toelichting bij de programma's die ze aanbieden in de workshopruimten op het landgoed.

Voor meer informatie:
info@bleijendijk.nl
www.bleijendijk.nl
Publicatiedatum: