Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Avondklas, donderdag 5 oktober, met Ellen Winkel

Pionieren in de BD-landbouw: wat nemen we mee naar de toekomst?

Onder de pioniers van de biologisch-dynamische landbouw bevonden zich zeventig jaar geleden ook 'Pa en Ma' De Boer. Zij startten in 1947 in Warmond een BD-landbouwschool met een klasje van zeven leerlingen. De school verhuisde begin jaren negentig naar Dronten. Hun droom: boeren opleiden die zorg dragen voor een vruchtbare aarde. Schrijfster Ellen Winkel portretteerde hen in haar boek 'De aarde zal weer vruchtbaar zijn'. In de Avondklas van donderdag 5 oktober stelt Winkel de vraag: wat uit het verleden van Warmonderhof is van belang voor de toekomst?

Warmonderhof bestaat dit jaar zeventig jaar. Een mooi moment om terug te blikken op de ontstaansgeschiedenis waarin het echtpaar De Boer de kiem legde voor de opleiding waarin leren, wonen en werken onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wat uit dat rijke verleden is van belang voor de toekomst van de bd-landbouw? Ellen Winkel tekende enkele jaren geleden veel levensverhalen van BD-pioniers op, die op die vraag ingaan.

Ze verdiepte zich in de geschiedenis van de BD-landbouw en sprak met de hoofdrolspelers daarin, of met hun nazaten. Als oud-hoofdredacteur en journalist van BD-magazine Dynamisch Perspectief schreef zij bovendien acht jaar lang over de ontwikkelingen in de biodynamische landbouw. Zij heeft daarom een goed beeld van de ontwikkelingen binnen deze sector.

De Avondklas begint om 20:00 uur in de Warmonderhofzaal, Wisentweg 12 te Dronten.

Voor meer informatie: www.warmonderhof.nl
Publicatiedatum: