Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
28 t/m 30 september:

Lezingenprogramma SEKEM - Sociaal ondernemen brengt de woestijn tot bloei

In het boek SEKEM – Sociaal ondernemen brengt de woestijn tot bloei vertelt Ibrahim Abouleish over zijn leven, de opbouw van SEKEM en over zijn droom duurzame en vreedzame ontwikkeling op gang te brengen in Egypte en de wereld. Ter ere van het verschijnen van dit boek geeft Ibrahims zoon Helmy drie lezingen over deze aanpak: 28 september in Schipluiden, 29 september in Amsterdam en 30 september in Gent.



In 1977 kocht Ibrahim Abouleish (1937-2017) 70 hectare woestijngronden, 60 kilometer ten noordoosten van Cairo. Nu ligt daar een bloeiend biodynamisch landbouwbedrijf met scholen, bedrijven en een medisch centrum dat aan ruim 1.500 mensen werk biedt. Op drie nieuwe locaties wordt woestijngrond ontgonnen. 700 boeren leveren hun producten aan SEKEM. In 2003 ontving Abouleish de Right Livelihood Award (Alternatieve Nobelprijs) en kreeg de SEKEM-aanpak wereldwijde bekendheid. De kroon op zijn werk was de opening in 2012 van de Heliopolis Universiteit voor duurzame ontwikkeling in Cairo. Abouleish schrijft: "Als jonge mensen de gedachte van duurzame ontwikkeling verinnerlijken en zich voor de ontwikkeling van de natuur en samenleving inzetten, dan is er hoop op een betere en rechtvaardiger toekomst."



Lezingenprogramma Helmy Abouleish

Helmy Abouleish, CEO van SEKEM, geeft op 29 september in Pakhuis De Zwijger (Amsterdam) samen met onder andere Willem Ferwerda van Commonland een lezing getiteld 'Green Gold'. De holistische visie op landschapsherstel en gemeenschapsvorming om stabiliteit te brengen in kwetsbare gebieden staat hier centraal. Op 28 september op Landgoed Op Hodenpijl (Schipluiden) richten Helmy Abouleish en onder andere Volkert Engelsman van Eosta zich op de vraag hoe de 'groene woestijn' van Midden-Delfland tot bloei kan worden gebracht. Helmy gaat op 30 september in Gent in op de vragen hoe antroposofie en islam inspiratiebronnen kunnen zijn voor toekomstgerichte, interculturele samenwerking en hoe associatieve economische samenwerkingsverbanden met SEKEM functioneren.

Informatie en aanmelden

Green Gold; Pakhuis de Zwijger, 29 september, 20:00 uur, gratis
Van Groene Woestijn naar biodiversiteit in Midden-Delfland; Landgoed Op Hodenpijl, 28 september, 20 uur, gratis.
Sociaal ondernemen brengt de woestijn tot bloei, Gent 30 september, 10.00 uur, toegang 12 euro. 
Publicatiedatum: