Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Sietse Stad, Bioodi: "Leveren aan 10 locaties van de Vlaamse overheid"

Natuurlijke kleuren trend in duurzame disposables

Tholen - Bioodi is een relatief nieuwe naam op de markt van duurzame disposables. Toch beschikt het in Rotterdam gevestigde bedrijf over ruim 10 jaar ervaring. Bioodi is namelijk sinds januari 2017 de nieuwe naam van BioLogical Solutions. Bioodi heeft meer dan 300 duurzame disposables in het assortiment. Hardlopers zijn volgens Sietse de frietzakken, koffiebekers en servetten. "Ook onze Natureware-lijn is erg populair. Hiermee bieden we een totaalpakket aan. Dit is namelijk een complete duurzame lijn van koffiebekers, wegwerp soepkommen, wegwerpborden, bruine servetten en een wrapcup. Alle producten uit deze lijn passen goed bij elkaar, we bieden een breed scala aan diverse maten aan en alle bekers en kommen zijn geschikt voor zowel koude als warme toepassingen. Ze zijn voorzien van goed afsluitbare deksels", vertelt Sietse Stad.Sietse geeft aan dat de Vlaamse overheid één van de grootste afnemers is van de Natureware-producten. "Vorig jaar zijn we na een uitvoerig aanbestedingstraject gekozen als partner. We leveren duurzame disposables voor de bedrijfsrestaurants en koffiebars verdeeld over tien verschillende locaties van de Vlaamse overheid. We hebben de tender gewonnen voor 1 jaar met optie van verlenging tot 4 jaar. Er zijn immers nog zoveel opties." Sowieso is er vanuit België volgens Sietse opvallend veel vraag naar de duurzame disposables van Bioodi.

Een andere trend in de duurzame disposables is dat velen gaan voor natuurlijke kleuren, meent hij. "Vooral bruin is populair, dit oogt heel rustig. Een andere trend is dat men in de productie steeds vaker gebruik maakt van restmateriaal, bijvoorbeeld vanuit de landbouwproductie." De vraag naar het palmbladservies loopt bij Bioodi ook goed door. "Wij bieden deze producten tegen iets scherpere prijzen aan, vooral vergeleken met buitenlandse aanbieders. Hier is redelijk veel vraag naar, het heeft natuurlijk een heel andere uitstraling. Je ziet duidelijk dat het een natuurlijk product is. Men gebruikt de palmbladproducten vaak voor het serveren van soep, curry's en pasta." Er zijn volgens de ondernemer ook nog wel wat onmogelijkheden op de markt voor duurzame disposables. "Champagne- en wijnglazen met voetjes bijvoorbeeld. PLA wordt over een mal getrokken, daardoor is het nog niet mogelijk om dergelijke producten met dit materiaal te maken."Hij vertelt dat de vraag vanuit particulieren toeneemt, maar met een percentage van ongeveer 80 procent is het overgrote deel van de vraag afkomstig vanuit de business-to-business kant. “Dit varieert van ondernemers met koffietentjes, cateraars en allerlei evenementen.” De cateraars ontpoppen zich volgens Sietse vaak tot een vaste klant.

Hoe gaat Bioodi precies te werk? "Wij zijn de adviespartij. Potentiële klanten leggen ons vaak een probleem voor en dan gaan we samen op zoek naar de beste optie. Persoonlijk contact staat voorop, onze medewerkers zijn makkelijk benaderbaar. Met nieuwe klanten maken we het liefst een afspraak voor een adviesgesprek en men mag ook altijd samples aanvragen. Met deze producten is het immers lastig om mensen op basis van een foto te overtuigen dat het om producten van goede kwaliteit gaat. Op onze website is veel informatie te vinden en we hebben er voor gezorgd dat deze nog meer gebruiksvriendelijk is geworden." Bioodi garandeert 100% leverbetrouwbaarheid. "We beschikken over een ruime voorraad, doen wat we zeggen en mocht onverhoopt een product toch niet beschikbaar zijn, dan zoeken we altijd samen met de klant naar een oplossing. Deze leverbetrouwbaarheid is essentieel. Er is immers niks vervelender dan wanneer de bestelde producten niet leverbaar blijken te zijn."


 

Schoonmaakmiddelen als extra service

Als extra service zijn bij Bioodi ook de schoonmaakmiddelen van EcoClean verkrijgbaar. "In de horeca moet je immers ook het tafeltje schoonmaken. Dit zijn door Ecocert gecertificeerde schoonmaakmiddelen zonder chemische toevoegingen en past dus mooi bij de rest van ons aanbod. We zijn exclusief distributeur voor dit merk in Nederland, België en Duitsland."

Voor meer informatie:

Sietse Stad
Bioodi
Mariniersweg 151
3011 NK Rotterdam
010 2012168
[email protected]
www.bioodi.nl