Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Initiatiefnemer Frans Saat nog altijd goede sparringpartner

"Jubileumactiviteiten tonen sociale karakter van de Groene Passage"

Tholen - Het jubileumjaar van de Groene Passage is in volle gang. Om het 20-jarig bestaan te vieren worden dit jaar in totaal vier open zondagen georganiseerd. De eerstvolgende staat voor zondag 8 oktober op de agenda. Roosmarijn Saat, voorzitter van de Groene Passage, omschrijft het jubileumjaar als een actief, leuk en druk jaar. "De start was ook meteen goed. Op 26 januari hebben we de aftrap van het jubileumjaar gevierd met een symposium in het Bibliotheek Theater. Hiervoor waren onze relaties en leveranciers uitgenodigd en dit was een erg geslaagd evenement." Frans Saat, de vader van Roosmarijn, is een van de initiatiefnemers van de Groene Passage en hij behoorde uiteraard ook tot de sprekers op het symposium. Roosmarijn vertelt dat Frans het nooit helemaal los zal laten. "Hij geniet heerlijk van zijn pensioen, maar blijft wel betrokken. Het zou ook raar zijn als hij er niet meer bij zou zijn. Hij neemt zijn adviesfunctie erg serieus en is hiermee een goede sparringpartner."Het symposium en de markten zijn niet de enige activiteiten die rond het jubileum georganiseerd worden, geeft Roosmarijn aan. "Ook is inmiddels een speciale spaaractie gestart. Deze actie loopt van 4 september tot en met 2 december. Hiervoor hebben we naast mooie duurzame cadeauartikelen om voor te sparen ook een goed doel in Rotterdam geadopteerd, namelijk Stichting Orion." Ze geeft aan dat er een de Groene Passage-breed personeelsfeest gehouden is. En klanten konden zich inschrijven voor deelname aan de jubileumexcursie. Onder het mom van 'Rozen & Voedselbos & Bier' vertrokken de klanten eind september met een 'groene' touringcar richting Amsterdam voor een bijzondere dag. "We organiseren graag dit soort activiteiten omdat het belangrijk is om jezelf te laten zien. Dit verbindt mensen en toont het sociale karakter van de Groene Passage." 

Roosmarijn vertelde op het symposium dat samenwerken en krachten bundelen de drijfveer is om de duurzame lifestyle zo breed mogelijk te kunnen promoten. "Het doel van de Groene Passage is om steeds meer consumenten te inspireren. Daarom versterken alle concepten binnen de Groene Passage elkaar, we hebben tenslotte bijna alles in huis. Of je nu aan het verbouwen bent en met duurzame materialen je huis wilt inrichten of sinds je kinderen hebt toch echt helemaal voor biologische voeding wilt kiezen, we bieden je de producten, het advies, de kennis en de handvatten om er helemaal voor te gaan."

Roosmarijn runt samen met haar broer, Daniël, en inmiddels ook haar man, Robert, 3 projecten binnen het geheel: Spirit, Gimsel en Gimsel Academy. Restaurant Spirit

Bij binnenkomst is restaurant Spirit een opvallende verschijning. "Na het vertrek van winkel Himalaya is Spirit twee keer zo groot geworden. Dit was een goede zet en sindsdien is het snel gegaan met Spirit. Zo hebben we eind 2016 een tweede vestiging van Spirit kunnen openen in Amsterdam. Het gaat goed daar, wel verschillen beide steden enorm en merken we dat we de consumenten in Amsterdam op een heel andere manier moeten bereiken." De drijvende kracht achter Spirit in Amsterdam is Daniël. "Hij heeft een erg druk jaar achter de rug omdat hij de verantwoordelijk voor Spirit in Amsterdam op zich genomen heeft." 

Natuurvoedingswinkel Gimsel

Bij natuurvoedingswinkel Gimsel kan men terecht voor een zeer uitgebreid aanbod. Zo werkt Gimsel samen met 75 verschillende leveranciers en dat is vrij uniek. Roos: "Dit vergt een gestructureerde aanpak. De winkel is onderverdeeld in verschillende afdelingen en we hebben zeer regelmatig afdelingsoverleg. Dan bespreken we alles met elkaar en behandelen we nieuwe producten. Bij Gimsel loopt inmiddels 50 man personeel rond, daarom is het essentieel om de afdelingen met elkaar te verbinden. In de Gimsel Gazette communiceren we Gimsel-breed over de nieuwe producten."

Gimsel Academy

Ze geeft aan dat de belangstelling voor de cursussen bij de Gimsel Academy nog steeds toeneemt. "Cursisten leren bijvoorbeeld hoe ze volwaardige plantaardige maaltijden kunnen samenstellen. Hoe kun je er voor zorgen dat je ook met een vegan dieet alle voedingswaarden binnen krijgt en dus een volwaardig voedingspatroon kunt behouden? Hoe kunnen we de kracht in ons voedsel blijven genereren? Dit verschilt natuurlijk per persoon. Dat is meteen ook het doel van Spirit, waarvan 70 tot 80 procent van het aanbod plantaardig is. Bij Spirit laten we zien hoe gevarieerd de vega lifestyle kan zijn. Ik ben er ook van overtuigd dat vegan in de toekomst echt nog wel groter wordt. Duidelijk is dat het anders moet met ons voedsel, maar voor ons staat voorop dat we de mensen zelf de keuze laten maken. We laten hen zien hoe toegankelijk het kan zijn en bieden handvaten. Mensen inspireren, daar gaat het om." 


Voor meer informatie:

Roosmarijn Saat
de Groene Passage
Mariniersweg 9-31
3011 NB Rotterdam
010 4047342
[email protected]
www.degroenepassage.nl