Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook publiekswinnaar

Biologische Nederlandse thee wint innovatieprijs voor telers

Het Innovatiefonds voor telers heeft de winnende innovaties van het voorjaar 2017 bekendgemaakt. Dit gebeurde tijdens de PotatoEurope 2017 in Emmeloord. De aanmoedigingsprijzen gingen naar Erik Jeucken, Jan van den Oever, Linda Cebrian-Rampen en Sander Hendrikx. Het publiek koos het verbouwen van de Camellia Sinensis en verwerken tot echte Nederlandse thee uit als winnaar.De ingezonden innovaties zijn beoordeeld op de mate van innovatie, verbetering van productie, implementeerbaarheid, innovatief vermogen en de inbreng van de ondernemer. "Akkerbouwers en tuinders zijn creatief in het bedenken van oplossingen voor hun bedrijf. Het Innovatiefonds wil deze innovaties stimuleren en hun expertise delen met anderen", aldus Doeko van 't Westeinde, voorzitter van het Innovatiefonds voor telers. Vier innovatieve ideeën van telers zijn beloond met een financiële stimulans.

Biologische Nederlandse thee

Linda Cebrian-Rampen is betrokken bij het opzetten en ontwikkelen van de eerste Nederlandse theeplantage. "Steeds meer mensen ervaren hoe lekker en gezond losse thee is en de vraag naar dit product stijgt ieder jaar. Echter, dit product wordt nog steeds uit Azië of Afrika gehaald. Met het verbouwen van de Camellia Sinensis, oftewel: de theeplant, in Nederland ontwikkel je een geheel nieuwe tak binnen de Nederlandse land- en tuinbouw", vertelt Linda. Het publiek bracht ook de meeste stemmen uit op de innovatie van Linda. Hiermee won zij de publieksprijs van het Innovatiefonds voor telers.

Innovatiefonds

Met het Innovatiefonds wil NAJK met de partners ABAB, Abemec, Agrico, Agrifirm Plant, BASF, Bayer Crop Science, Kwoot, OCI Agro en Syngenta, innovatie bij agrarische ondernemers in de akkerbouw en tuinbouw stimuleren. Ook in het najaar van 2017 kunnen agrarische ondernemers hun innovaties indienen op www.innovatiefondsvoortelers.nl. De volgende openstelling loopt tot 6 november 2017.

Bron: NAJK
Publicatiedatum: