Aldi en Lidl ondertekenen duurzame aardappelconvenant

Op donderdag 14 september hebben Aldi Inkoop en Lidl Nederland het convenant 'Versnelde transitie naar robuuste aardappelrassen' ondertekend. Superunie is van plan binnenkort te tekenen. Met dit convenant wil de biologische sector een duurzaam antwoord geven op de gevreesde aardappelziekte phytophthora. Albert Heijn en Jumbo Supermarkten ondertekenden het convenant al eerder. De ondertekening vond plaats bij de Potato Europe.


Andri van Nieuwenhuyzen (MTS Van Nieuwenhuyzen), D.W. Blijleven (Aldi) en André
Adamse (Schaap Holland) ondertekenen hier het convenant.


Afgaande op eerdere berichtgeving leek het erop dat van beide discounters alleen Aldi het convenant zou ondertekenen, maar ook Lidl Nederland heeft zich bij dat rijtje gevoegd.

Sanne Bogaarts, manager duurzaamheid bij Lidl Nederland: "Al jaren werken we samen met onze leveranciers aan een duurzamer assortiment. Hierdoor is het boodschappenmandje van Lidl-klanten steeds verantwoorder en laten we zien dat duurzaam niet duur hoeft te zijn. Meer biologisch en duurzame AGF vinden we daarbij belangrijk, het ondertekenen van dit convenant is voor Lidl daarom een logische stap."


Andri van Nieuwenhuyzen (MTS Van Nieuwenhuyzen), D.W. Blijleven (Aldi), André Adamse (Schaap Holland) en Jacob Eising (Den Hartigh bv) toosten op het convenant.

Voor meer informatie: www.bionext.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven