Tijdens Dag van de Landbouw (17 september)

Vlaamse gedeputeerde bezoekt biologisch tuinbouwbedrijf

Op 17 september gunnen zeven bedrijfsleiders in de provincie Antwerpen een blik op het werk, de producten en het leven van hun land- of tuinbouwbedrijven. Landelijke Gilden en Boerenbond organiseren voor het 35ste jaar op rij deze Dag van de Landbouw om iedereen weer wat dichter bij de land- en tuinbouw brengen.

Ook gedeputeerde Ludwig Caluwé, bevoegd voor Landbouw, brengt een bezoek aan een aantal land- en tuinbouwbedrijven in de provincie Antwerpen. "Het is broodnodig dat de land- en tuinbouwsector de deuren opent voor het grote publiek, want er bestaan nog altijd heel wat vooroordelen. De recente gebeurtenissen hebben daar
zeker geen goed aan gedaan", aldus gedeputeerde Ludwig Caluwé.

Naast enkele gangbare bedrijven, bezoekt de gedeputeerde ook tuinbouwbedrijf Barver te Rumst. Het tuinbouwbedrijf is sinds 2016 biologisch. Er worden vooral tomaten, komkommers en zoete puntpaprika geteeld. Alles wordt verkocht via de veiling BelOrta in Sint-Katelijne-Waver.

De Dag van de Landbouw is al 35 jaar een succesformule. In totaal maken 44 Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven hun locatie toegankelijk voor het publiek.

Bron: Provincie Antwerpen

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.