Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio en duurzaam hand in hand tijdens PuurFair Genoegdag

Tientallen stands, diverse workshops en lezingen kleuren komende zondag de Westergasfabriek groen. Puurfair beleeft haar derde editie, dit keer samen met tijdschrift Genoeg die haar 25-jarig bestaan viert. Prominente sprekers over de gemeengoed economie (Christian Felber), leven zonder afval (Bea Johnson) en de impact van spullen (Babette Porcelijn) zetten het publiek aan tot denken, én actie.Actie op de beursvloer

Op PuurFair kunnen woorden omgezet worden in daden, door vegetarisch biologisch eten te proeven en te kopen, door eerlijke en gerecyclede kleding te kopen en fossiel energieverbruik te verminderen - bijvoorbeeld met elektrisch deelvervoer of isolatie. Initiatiefnemer Tjitske Ypma: "We kiezen bewust voor de kruisbestuiving tussen biologisch en duurzaam in brede zin. Want hoewel er geen biologische zonnepanelen bestaan, is de doelgroep die interesse in beide heeft er wel degelijk, en nog altijd groeiend. We hebben hier echt een bepaald segment te pakken, wat Nederland langzaam groen kleurt."

Meer doe-activiteiten

Het leukst van dit jaar? "Dat er meer dan ooit standhouders zijn met doe-activiteiten of een prachtverhaal, wat te horen is bij de zeepkist. De groene kraamglossy die wordt uitgegeven door Bewust Zijnswerk is er een voorbeeld van, maar ook Ton van Oostwaard met zijn Stelling project waarmee hij Amsterdam door middel van planten van fijnstof verlost, is sprekend voor deze PuurFair. Ook de Liefdesdokter, de elektrische lease bakfiets soci bike en ecosystem restoration camps zullen bezoekers enorm aanspreken." Tickets kosten 5 euro voor de PuurFair in de voorverkoop en 17,50 euro voor de passepartout met Genoeg.

Voor meer informatie: www.puur-fair.nl
Publicatiedatum: