Vol programma op Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

Economische groei horecasector ook zichtbaar op Gastvrij Rotterdam

Na maandenlange voorbereiding inclusief een grootschalige renovatie van de beurshallen staat Gastvrij Rotterdam op het punt van beginnen. Op maandag 18 september 2017 openen de deuren van Rotterdam Ahoy voor het eerste jubileum van de snelgroeiende horecavakbeurs. De beursvloer is opnieuw groter qua oppervlakte en het aantal van 400 exposanten laat weer een stijgende lijn zien, zowel in kwaliteit als in omvang. Het aantal voorregistraties van managers en ondernemers uit de horeca is hoger dan ooit en het programma loopt over van prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en demonstraties. De 5e editie van Gastvrij Rotterdam is een goede afspiegeling van de weer op volle toeren draaiende horecabranche.

Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen

Ook dit keer is er weer een Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen (DSNM) ingericht. Dit paviljoen biedt horecaprofessionals een unieke mogelijkheid om kennis te maken met duurzaam ondernemen in de horeca. Het paviljoen is uniek door het brede overzicht van verantwoorde en duurzame producten. Circa 35 leveranciers van verantwoord geproduceerde producten (streekproducten, biologisch, fairtrade, etcetera) presenteren zich op het paviljoen. Drie dagen lang worden zij ondersteund door een programma van live cooking events, workshops en proeverijen.

Men kan onder meer een koffieproeverij van Santas Koffie bijwonen, kookdemonstraties met Jan Duijndam van bio-boerderij Hoeve Biesland, het biologische kalfsvlees van Eco Fields, chef Jean Thoma van het EKO-gecertificeerde De Sjuut. Ook René van der Veer van De Veldkeuken zal een kookdemonstratie verzorgen.

Gaia Green Awards

Ook dit jaar vindt de uitreiking van de Gaia Green Awards in 2017 plaats op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen. De Gaia Green Awards zijn awards voor restaurants, hotels en strandpaviljoens die aantoonbaar prestaties hebben geleverd op het gebied van duurzaam ondernemen. Het programma van de uitreiking start op dinsdag 19 september om 16:00 uur.

De branchevereniging voor de horeca, Koninklijke Horeca Nederland, is sinds het eerste uur branchepartner van Gastvrij Rotterdam. Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: "De horeca profiteert van de economische groei en het toenemende consumentenvertrouwen. Dat is mooi! De verwachting is dat deze groei doorzet en we hebben de opdracht met elkaar om aan de gewenste kwaliteit te blijven voldoen. Dit kan door te innoveren en gasten uit binnen- en buitenland te blijven verrassen. Inspelen op trends en ontwikkelingen, zoals online zichtbaarheid en duurzaamheid zal moeten leiden tot ook nieuwe concepten en diensten. Op Gastvrij Rotterdam kunnen onze leden de inspiratie opdoen. KHN is aanwezig met een nieuwe stand ('Het KHN Café’) om in gesprek te gaan met leden en ze te ondersteunen met informatie, advies, KHN-ledenvoordelen en praktische tools om meer uit hun zaak te halen."

Bekende culinaire gasten op spectaculaire openingsdag

Gastvrij Rotterdam ontvangt op de openingsdag van de 5e editie vele bekende gezichten uit de branche. Onder meer Jonnie Boer (Librije***), François Geurds (FG Restaurant**), Gert Blom (Restaurant Amarone*) en Herman Den Blijker (Las Palmas) geven acte de présence op de beursvloer. Boer en Geurds nemen zitting in de vakjury van de Nederlandse Finale Bocuse d’Or, een vakwedstrijd van het hoogste niveau met de vijf grootste culinaire talenten van Nederland in actie. Den Blijker, Blom en onder meer het Rotterdams Kooktalent 2017 verzorgen demonstraties in het KookPodium. In de Netwerklounge worden op maandag de AD Gouden Pollepels uitgereikt door culinair columnist Ronald Giphart.

Beurs ook belangrijk oriëntatiepunt voor de familie Pos

De familie Pos, bekend van het RTL4-programma Helemaal het einde!, vertrok eind 2016 naar Chili om hun droom en passie voor wijn in daden om te zetten. Stephan en Ilona Pos zijn aanwezig op de openingsdag van Gastvrij Rotterdam om zich te oriënteren op de mogelijkheden om goede (stille) kwaliteitswijnen uit Chili voor het midden- en hoogsegment horeca naar Nederland te exporteren. Om 14:00 uur worden zij ontvangen in de Netwerklounge van de beurs en maken aansluitend een ronde over de beursvloer om gesprekken aan te gaan met Nederlandse horecaondernemers -en bedrijven over hun wijnen uit de familie POS Collection.

Voor meer informatie: www.gastvrij-rotterdam.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.