Spaanse teler kiest voor biologisch steenfruit

Kleinschalige bedrijven zetten momenteel in op de omschakeling van de conventionele naar de biologische teelt. "Dit is echter niet eenvoudig en vergt de nodige tijd en inspanningen maar is desondanks goed te doen," legt Antonio Arenas van Señorío de la Vega uit. Consumenten zijn zich in toenemende mate bewust van de verschillen en hierdoor is de vraag naar biologische producten gestegen. We hebben onze gehele productie af kunnen zetten en als we nog 50 procent meer beschikbaar hadden gehad, hadden we dit alsnog vlot kunnen verkopen," vervolgt Arenas. 



De teler uit Cordoba implementeert momenteel een aantal nieuwe technieken met als belangrijkste reden het gebruik van chemicaliën te beperken en over te gaan op volledig natuurlijke meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Zo brachten vliegen in het verleden vaak grote schade aan de gewassen toe en werden er ter bestrijding chemische behandelingen toegepast. Dit jaar heeft het bedrijf nagenoeg geen overlast van vliegen gehad. "We denken dus dat deze behandelingen effectief zijn omdat we vernomen hebben dat er op andere plaatsen wel schade door vliegen is ontstaan. We hebben apparatuur om te meten hoe groot de populatie is geweest en deze bevestiging hadden we nodig," legt Arenas uit. 



Het steenfruitseizoen was dit jaar niet om over naar huis te schrijven. "Toch lag de prijs voor pruimentelers rond de euro en sloten we het seizoen af met prijzen van zo'n 0,80 euro. Gemiddeld bedroeg de prijs 0,85 euro en met dit gemiddelde hebben het nog niet zo slecht gedaan in dit belabberde seizoen," aldus Arenas. 


Voor meer informatie:
José Antonio Arenas Molina 
Señorío de la Vega 
T: +34 629 131 480 

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven