Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Juli 2018 in Thailand

BIOFACH waagt stap naar Zuidoost-Azië

BIOFACH South East Asia wordt de zevende telg in de 'BIOFACH-familie' als het op 12 tot en met 15 juli zijn deuren opent in de Impact Exhibition Center in Bangkok. De beurs vindt gelijktijdig met de Natural Expo South East Asia plaats, dat plek biedt aan producenten van natuurlijke producten die in de omschakeling zijn. Beide evenementen worden georganiseerd door NürnbergMesse in samenwerking met DIT (Department of Internal Trade), een departement dat onder het Thaise Ministerie van Handel valt.

NürnbergMesse rekent tijdens de eerste editie op zo'n 250 exposanten en circa 45.000 bezoekers. De beursvloer bestrijkt een oppervlakte van 2000 m2. Markus Reetz, uitvoerend directeur van NürnbergMesse, over de nieuwe samenwerking: "Met deze invulling hoopt NürnbergMesse een bijdrage te leveren aan de markt voor biologische voeding in de Zuidoost-Aziatische markt. We kijken uit naar onze samenwerking met het Thaise Ministerie van Handel, dat in de voorgaande jaren al een stevig fundament heeft gelegd tijdens de organisatie van de Organic & Natural Expo. Met dit partnership kan zij profiteren BIOFACH's internationale allure, expertise en netwerk."

De landbouwsector is een van de belangrijkste economische sectoren in de regio. Het biologische landbouwareaal van de landen die deel uitmaken van de ASEAN, de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties, te weten Brunei, Cambodja, de Filipijnen, Indonesië, Laos, Maleisië, Myanmar, Singapore, Vietnam en Thailand, kennen jaarlijkse groeipercentages tussen de 10 en 100 procent. De Filipijnen voeren hierbij de lijst aan met een groei van maar liefst 113 procent in 2015 ten opzichte van 2014.

Dat NürnbergMesse voor Thailand kiest, heeft ermee te maken dat het merendeel van de gecertificeerde biologische producenten uit de regio zich in Thailand heeft gevestigd. De Thaise ACT (Organic Agriculture Certification Thailand), welke lid is van de IFOAM Family of Standards, opereert eveneens al in veel ASEAN-landen.

Voor meer informatie: www.biofach.de
Publicatiedatum: