Afzet biologisch fruit in VS: +12%

De biologische versproducten bracht het tweede kwartaal van 2017 $1,25 miljard (1,05 miljard euro) op in de Verenigde Staten. Volgens de Organic Produce Network (OPN) is de omzet in vergelijking met vorig jaar 8 procent gestegen en het volume 10 procent. 

De verkoop van biologisch fruit is in een jaar 12,3 procent gestegen. De verkoop van biologische groenten is 5,7 procent hoger. Volgens Matt Lally, Client Manager van Nielsen Fresh, kopen consumenten steeds vaker biologische versproducten, omdat ze weten waar hun product vandaan komt en hoe het geteeld is. 

De verkoop van biologische groenten in supermarkten in de VS bedroeg $608 miljoen (509 miljoen euro). Het biologische fruit bracht $425 miljoen (356 miljoen euro) op. Samen zijn de biologische groenten en het fruit goed voor bijna 10 procent van de totale verkoop in het tweede kwartaal van 2017. 

De biologische, verpakte salades bracht $234 miljoen (196 miljoen euro) op en representeerde tijdens het tweede kwartaal 19,5 procent van de verkoop van biologische producten. De bessensector leverde $175 miljoen (146 miljoen euro) op en was goed voor 14,6 procent van de totale verkoop van biologische producten in het tweede kwartaal. De opbrengst van deze sector steeg 22,1 procent en het volume nam 16,6 procent toe ten opzichte van vorig jaar. 

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven