Duitsland: 98% consumenten koopt jaarlijks minimaal één bio-product

Het aandeel van producten uit gecontroleerde biologische teelt aan de totale levensmiddeluitgaven in Duitsland is binnen tien jaar bijna verdubbeld, meldt Proplanta.de. Tot deze conclusie komt een onlangs gepubliceerde berekening van marktonderzoeksbureau GfK. In 2007 werd nog slechts 2,9 procent van de totale levensmiddeluitgaven uitgegeven aan biologische producten. In de eerste zeven maanden van dit jaar lag dit percentage al op 5,7 procent. Bovendien koopt inmiddels 98 procent van alle Duitse huishoudens minstens één biologische product per jaar.

Er zijn ook steeds meer kopers van biologische producten: in de eerste zeven maanden van 2017 is hun aantal vergeleken bij vorig jaar met 2,7 procent gestegen. Bijna twee derde van de omzet die met biologische producten behaald wordt, wordt volgens de cijfers van GfK inmiddels bij supermarkten, discounters en drogisterijen behaald. De biologische vakhandel heeft in de afgelopen twee jaar weliswaar marktaandelen verloren, maar heeft ondanks dat sinds 2015 met een omzetgroei te maken.

Bron: Proplanta.de

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.