Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kandidaat-boeren aan grond helpen

11 september: GRONDetafel in Oost-Vlaanderen

De Landgenoten wil samen met - intussen meer dan 1000 - boeren en burgers landbouwgrond vrijstellen voor biolandbouw in Vlaanderen. Door gronden aan te kopen, in beheer te nemen en die in gebruik te geven aan (bio)boeren willen De Landgenoten boeren ondersteunen in hun toegang tot grond. Dat is nodig: de prijzen voor landbouwgrond rijzen in Belgiƫ de pan uit. Het ontbreekt heel wat starters aan het nodige kapitaal. De Landgenoten zorgen ervoor dat (bio)boeren niet zelf de grote financiƫle investering moeten dragen. Bovendien blijven gronden op die manier over generaties heen voor biolandbouw bestemd.

GRONDetafel

Op maandagavond 11 september 2017 organiseert De Landgenoten in samenwerking met drie kandidaat-bioboeren de zogeheten GRONDetafel in Oost-Vlaanderen. Deze nieuwe intreders hebben een professionele opleiding achter de rug. Het ontbreekt hen enkel nog aan grond.

Een GRONDetafel is een eenmalig netwerkmoment waarop alle sympathisanten en partners uit de gedeelde zoekregio van deze bioboeren in spe (Merelbeke, Melle, Oosterzele, Zwalm, Gavere en Zingem) worden samengebracht. Er wordt ingegaan op de vraag hoe je er voor kunt zorgen dat er ruimte wordt gemaakt voor een lokale voedselstrategie?

Praktische info

Wanneer: Maandag 11 september
Tijdstip: 18:30 uur ontvangst met broodjes; 19:00-21:00 uur GRONDetafel
Locatie: GC De Kluize in Oosterzele

Voor meer informatie: www.delandgenoten.be
Publicatiedatum: