Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eosta bij Groen Licht over consumptie citroenschil:

"Kwestie van er gelikt uitzien of gelikt willen worden"

Maandag 4 september zond NPO2 tijdens het tv-programma Groen Licht een item uit over citroenschillen in je eten. Is het beter om biologische citroen te gebruiken of kun je evengoed gangbare citroen gebruiken, die is behandeld met chemische middelen en een waslaagje bevat? In het programma kwam Pieter de Keijzer aan het woord, productmanager citroen bij biologische fruitimporteur Eosta. Voor De Keijzer, die een biologische en gangbare citroen voorgehouden kreeg, was de keuze makkelijk: "Het is een kwestie van er gelikt uitzien of gelikt willen worden."


V.l.n.r.: Productmanager Pieter de Keijzer, presentatrice Milouska Meulens, winkelier Rick Teunissen, cameraman, geluidsman.

Het programma werd deels opgenomen bij de Natuurwinkel in Alphen aan den Rijn, van winkelier Rick Teunissen. Pieter de Keijzer, productmanager citroen van Eosta, pleitte hier voor de biologische citroen. Samen met presentatrice Milouska Meulens keek hij naar biologische en gangbare citroenen. "Je ziet inderdaad het verschil. Het is een kwestie van er gelikt uitzien of gelikt willen worden. Aan de gangbare citroen zou ik niet willen likken. Je weet waar het mee behandeld is."

Keuze tussen milieu en prijs

Er kwam ook een gangbare importeur aan het woord. De conclusie van het programma was, bij monde van WUR-wetenschapper Peter Boogaard, dat je beide citroenen prima kunt eten. Uiteindelijk gaat het om een keuze tussen milieu en prijs, volgens de wetenschapper. Het item is hier online terug te zien; vanaf 5 minuten gaat het speciaal over de citroen.

Voor meer informatie: www.eosta.nl
Publicatiedatum: