Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Siem van der Valk, Bio World:

"Spaanse uitbreiding desastreus voor bio-kasgroentenmarkt"

Tholen - De markt van biologische kasgroenten was jarenlang op en tekort en productbeschikbaarheid was dan ook lang het grootste issue. Dit jaar heeft de markt echter een behoorlijke wending genomen. "Twee factoren zijn daarbij zwaar van invloed geweest. In Nederland is het areaal met 15 tot 20 hectare uitgebreid, wat neerkomt op zo'n 10 procent groei. Nu lijkt dat veel, maar in vergelijking met Spanje is deze uitbreiding maar een peulenschil. Daar schakelt men in vliegende vaart over op de biologische teelt", vertelt directeur Siem van der Valk van Bio World.

"De uitbreiding gaat veel te hard en lijkt alleen maar door te gaan. Wij vieren begin september ons 10-jarig jubileum dus wij draaien al wat jaren mee, maar vooral de laatste paar jaar komen er veel bio bedrijven bij, zowel in Nederland als in Spanje waarbij het ene bedrijf wat serieuzer is dan het andere. Ook Italiƫ heeft een uitbreiding van het teeltareaal. Dit zorgt dit jaar voor een enorm moeizame markt, die ik ook niet zomaar zie kenteren. Voor biologische komkommers zijn er dit seizoen goede kansen omdat de kwaliteit uit Spanje erg wisselend was, maar voor paprika's en tomaten was het een lastiger verhaal", vertelt Siem."Grote supermarktketens focussen zich steeds meer op de Spaanse teelt. Als Spanje niet aan de markt is, mag je even leveren, maar na de zomer neemt men weer net zo makkelijk afscheid van je", constateert Siem. "Gelukkig timmeren wij hard aan de weg met ons Spaanse zusterbedrijf Bio Montana. Hiermee hebben we een 'fuik' om met de serieuze, kwalitatief goede Spaanse producenten te werken en kunnen we onze klanten jaarrond van biologische kasgroenten voorzien."Voor meer informatie:
Bio World
ABC Westland 114
2685 DB Poeldijk
T: +31 174 214453
F: +31 174 214479
s.vandervalk@bioworld.nl
www.bioworld.nl