Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Appel-gembersap nieuw bij Pajottenlander

"In 30 jaar nog nooit een product geschrapt"

Tholen - Pajottenlander viert dit jaar haar 30-jarig bestaan. Met de nieuwste creatie Appel-gember komt het aantal sappen in het assortiment van het Belgische bedrijf ook op precies 30 te staan. "In al die jaren hebben we nog nooit een product geschrapt. Daar is Peter heel trots op. De meeste producenten schrappen vaak producten en vervangen deze weer voor nieuwe varianten. Dat hebben wij nog nooit gedaan, we blijven heel trouw. Dit komt waarschijnlijk door het feit dat wij niet aan de hypes meedoen. Onze eerste sap Appel-vlierbloesem is zelfs nog altijd één van de hardlopers", vertelt Linda Plessers.


Het logo van Pajottenlander in kopergravure.

Waar Pajottenlander in Nederland nog naar een verdeler zoekt, zijn er volgens Linda een aantal winkels in België die het volledige Pajottenlander-gamma aanbieden. "We zijn bezig met een aantal ambassadeurwinkels. In Ninove is er een winkel die alles heeft, dat noemen wij onze ambassadeurwinkel. Dit geldt ook voor Gent en we zijn in overleg met een winkel in Leuven." Naast de Appel-vlierbloesem doet volgens Linda ook de Vitaliteitsdrank van Pajottenlander het erg goed. "Dit is een groentemengeling, die gebaseerd is op het recept van dr. Breuss, een Oostenrijkse natuurarts. Daar voegen wij nog een klein beetje venkel en zuurkool aan toe. Ook onze granaatappelsap is erg populair."


Deze foto is genomen in één van de hoogstamboomgaarden.

Historie

Passie voor ecologie, voor biologische landbouw en hoogstamboomgaarden vormen de wortels van Pajottenlander, een klein familiebedrijf gevestigd in het Pajottenland, een vruchtbare streek in Vlaams-Brabant, ten Zuid-Westen van Brussel. Peter Vandendaele is in 1987 begonnen met fruitteelt. En al snel besloot hij om de overvloedige oogopbrengst tot fruitsappen en andere fruitbereidingen te verwerken. Vanaf het prille begin werd alles 100 procent biologisch geteeld en verwerkt. Door de jaren heen is het assortiment uitgegroeid tot een volledig aanbod fruit- en groentesappen, en fruitbereidingen.


Links de nieuwkomer en rechts Peter.

Nieuw: Appel-gember

De nieuwste toevoeging aan het assortiment van Pajottenlander is dus Appel-gember. "We hebben deze sap ontwikkeld omdat er vraag was naar deze specifieke combinatie. Dit is een pure biologische sap van hoogstam appelen en vers in Nederland geperste gember, met een vleugje citroen. We hebben heel veel geproefd en laten proeven, veel tests gedaan in de winkels. En daarbij zijn we bij een bepaalde verhouding appel en gember uitgekomen. Goed gekoeld is het een verkwikkende drank bij zomerse temperaturen en 's winters is de sap heerlijk als warme drank, door hem op te warmen tot ongeveer 65 °C. Bovendien is de appel-gember ideaal als basis voor allerhande punches en cocktails", aldus Linda.


Rechts het etiket van de Appel-gember.

Komend weekend neemt Pajottenlander met een kleurrijke stand deel aan bio-consumentenbeurs Valériane in Namen expo (1, 2 en 3 september, www.valeriane.be).Voor meer informatie:

Linda Plessers
Pajottenlander
Kerkstraat 14
1670 Pepingen
+32 (0)236035555
[email protected]
www.pajottenlander.be