Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
3-gangendiner op 30 september:

Bioweb.nl & De Friese Streekbox organiseren Burger bij de Boer-diner

Zaterdag 30 september kookt streekchef Djurre op Boerderij Louwsmar in Tytsjerk een 3-gangendiner met Friese biologische ingrediënten. De gerechten worden op een Green Egg Barbecue live voor de gasten bereid. Het vlees voor de huisgemaakte burgers die op het menu staan is afkomstig van de zeldzame en streekeigen Fries Hollandse en Fries Roodbonte koeien van de boerderij. Vlees met een mooi verhaal, waar boer en boerin Gerben en Carla Engwerda graag meer over vertellen. Ook aan vegetariërs wordt gedacht. Van akkerbouwbedrijf Bonaventura uit Ternaard komt onder andere knolselderij waar Djurre burgers van maakt.



Yt mar Frysk

"Als boer wil ik graag het verhaal achter mijn product vertellen, dat doen we al heel actief via Bioweb.nl en De Friese Streekbox maar bij het Burger bij de Boer-diner kunnen we dit nóg directer vertellen", aldus Gerben.

Menu reserveren

Op het menu staat een voorgerecht van bietencarpaccio van verschillende soorten biet met frambozen, geitenkaas en hazelnoten, een hoofdgerecht van huisgemaakte hamburger of de vegetarische optie, een gegrilde knolselderijburger, beiden geserveerd met een frisse salade. Als dessert komt er huisgemarineerde ananas van de barbecue met vanille ijs uit eigen keuken. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Geïnteresseerden dienen vooraf te reserveren via www.bioweb.nl of info@friesestreekbox.nl.



De Friese Streekbox en Bioweb.nl

Streekchef Djurre Veensma is de man achter maaltijdbox De Friese Streekbox. Wekelijks bedenkt hij drie lekkere, gezonde, makkelijke en verrassende recepten voor De Friese Streekbox. Bioweb.nl verzorgt de ingrediënten die op maat verpakt worden. De Friese webwinkel Bioweb brengt al meer dan 15 jaar biologische boodschappen van de boer bij consumenten thuis. De samenwerking tussen Bioweb en De Friese Streekbox brengt ingrediënt en recept bij elkaar.

Praktische informatie

Datum: Zaterdag 30 september
Aanvang: 17:30 uur
Locatie: Boerderij Louwsmar, Rustenburgerweg 13, 9255 XH, Tytsjerk

Voor meer informatie: www.bioweb.nl
Publicatiedatum: