
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
Volop plannen bij Haneman Biofruit:
Nieuwe loods, sappers en nu nog een eigen koeling
Maar nu de loods met onder andere een huiselijke en veilige huisvesting voor de seizoenarbeiders er staat, weten ze bij Haneman Biofruit waar ze het voor hebben gedaan. "Ook kunnen we nu eindelijk onze sappers die we enkele jaren geleden hebben overgenomen van De IJsselbongerd uit Veessen, gaan installeren. We zijn nog niet begonnen en krijgen al diverse vragen uit de markt naar ons merk 'Echt Sap!'. Dat is hartstikke leuk. Het streven is om de pers na de oogst operationeel te maken."
En nu nog de volgende stap, het realiseren van ULO-koeling voor het fruit, in de nieuwe loods. "Eigen koeling geeft je meer grip op de kwaliteit en maakt je flexibeler in de afzet", aldus Jeanette Litjens, echtgenote en mede-eigenaar. Binnenkort starten we hiervoor een crowdfundingactie in samenwerking met Collin Crowdfund en de Rabobank. Eerst wordt dan de 'innercrowd' in de gelegenheid gesteld mee te doen. Dit zijn bekende relaties zoals familie, vrienden, leveranciers, afnemers en andere geïnteresseerden. Daarna pas de investeerders die geregistreerd zijn bij Collin Crowdfund. We zijn erg benieuwd hoe dat gaat lopen."
Voor meer informatie:
Toine Janssen
Haneman Biofruit
Molenstraat 40
6645 BV Winssen
06 20013387
info@haneman.eu
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten
- 2023-05-26 Jonge zeewierondernemers presenteren duurzame innovaties op Wereld Oceanen Dag
- 2023-05-26 René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- 2023-05-26 Moestuinseizoen van start bij Landgoed Huis Sevenaer
- 2023-05-25 "In Scandinavië zien we nu bio-kasgroententelers weer terugschakelen naar conventioneel"
- 2023-05-25 "Op weg naar emissieloos stikstofgebruik in de fruitteelt"
- 2023-05-25 "Wij importeren nu meer biologische abrikozen uit Spanje dan uit Italië"
- 2023-05-24 Frans pakstation voor biologische sjalotten officieel geopend
- 2023-05-24 "Vanaf maart verloopt de afzet bio-fruit vlotter"
- 2023-05-24 Meer dan 7.000 km2 overstroomd in Emilia Romagna
- 2023-05-23 Komkommer nog altijd 'slechts' een dubbeltje, wel herstel biokomkommer
- 2023-05-23 "Met EKO is 15% biologische landbouw in Nederland haalbaar"
- 2023-05-23 Demeter-appelenhandelaar Bio-Obst Augustin betrekt nieuw pakstation